Kolme rokotuksia vastustavaa otettiin kiinni helsinkiläiskoulun luota, myös Porissa mielenosoitus – Li Andersson ärähtää: "Disinformaatiolla ei ole asiaa kouluihin milloinkaan"

Poliisi otti kiinni kolme rokotuksia vastustanutta helsinkiläiskoululla, THL:n edessä osoitetaan mieltä – MTV jututti paikalla olleita 2:18
Poliisi otti kiinni kolme rokotuksia vastustanutta helsinkiläiskoululla, THL:n edessä osoitetaan mieltä – MTV jututti paikalla olleita.

Kolme koronarokotuksia vastustavaa ihmistä yritti päästä sisään helsinkiläiseen kouluun, kertoo Helsingin poliisi. Poliisin mukaan henkilöt aiheuttivat häiriötä.

Paikalle menneet poliisit ottivat kiinni kaikki kolme ihmistä, ja heidät pidetään poliisin huomassa koulujen sulkeutumiseen saakka.

Ylikomisario Jari Taponen kertoo MTV:lle, että poliisi osasi ennakoida jotain vastaavaa tapahtuvan tämän päivän aikana. 

– Huomattiin, että vuorokauden sisään oli ollut sosiaalisessa mediassa keskustelua siitä, että jotkut halusivat lähteä vastustamaan, kun koulut järjestivät lasten rokotuksia. 

– Tänään olimme kouluihin yhteydessä ja sovimme toimintamallin, että jos tulee häiriköintiä, voi hyvin matalalla kynnyksellä soittaa hätänumeroon. Iltapäivällä sitten äskettäin kolme ihmistä ilmaantui yhdelle koululle, missä lapsia oli rokotettu.

Taposen mukaan henkilöt pyrkivät kouluun sisälle, mutta henkilökunta onnistui estämään sen. Häiriköt kuvasivat tilannetta videolle. Taposen mukaan tilanteessa ei tämänhetkisten tietojen mukaan ollut väkivallan uhkaa.

– He aiheuttivat häiriötä, eivätkä suostuneet poistumaan. 

Taponen ei paljasta, mistä koulusta on kysymys. Hän kertoo, että poliisi on edelleen valmistautunut vastaavien tilanteiden varalle.

Myös opetusministeri Li Andersson (vas.) on ottanut kantaa tapahtuneeseen.

– Korona-aikana ei ulkopuolisilla ole asiaa kouluihin, ja disinformaatiolla ei ole asiaa kouluihin milloinkaan, ministeri kirjoittaa Twitterissä.

Myös Länsi-Suomen poliisi kertoo, että Porin keskustassa koulujen läheisyydessä on meneillään lasten koronarokotuksia vastustava mielenilmaus.

 – Tapahtuma sujuu rauhallisesti. Järjestäjät jakavat rokotusvastaista materiaalia. Poliisi seuraa tilannetta ja on turvaamassa lasten koulutietä, poliisin tviitissä todetaan.

Juttua päivitetty Li Anderssonin tviitillä ja Länsi-Suomen poliisin tviitillä.

Lue myös:

    Uusimmat