Espanjan tennisässä menettänyt vain yhden syötön Rooman ATP-turnauksessa – pitkäaikainen kilpakumppani ylistää: "Hän on yksi tenniksen kaikkien aikojen legendoista"

Rafael Nadal jyrää Roomassa: murskavoitolla välieriin 0:41
Rafael Nadal eteni murskavoitolla Rooman ATP-turnauksen välieriin kukistamalla Stefanos Tsitsipasin 6-3, 6-4.

Novak Djokovic ja Rafael Nadal kohtaavat Rooman ATP-turnauksessa kahdeksatta kertaa. Nadal on ollut murskaavassa vireessä Italiassa. 

Djokovicilla ja Nadalilla on yhteensä 33 ATP Masters 1000 -titteliä. Nadal johtaa Rooman ATP-turnauksen kohtaamisia 4–3. Kaikkiaan Djokovic puolestaan on niskan päällä keskinäisissä ATP-turnauksien kohtaamisissa (28–25).

Djokovic sanoi ATP-kiertueen nettisivujen jutussa, että Nadal on hänen kaikkien aikojen kovin kiistakumppaninsa. 

– Joka kerta kun kohtaamme, on jännitystä ilmassa. Se on äärimmäinen haaste, Djokovic sanoi. 

Nadal finaaliin pikavauhtia

Serbialainen on joutunut tekemään rutkasti enemmän hommia finaalipaikan eteen kuin Espanjan Nadal. Djokovic on viettänyt kentällä viisi tuntia ja 34 minuuttia, kun Nadal vain kolme tuntia ja 22 minuuttia. 

– On ilmeistä, että olen pelannut enemmän kuin Rafa.  Olen kuitenkin finaalissa, ja sen on hyvä saavutus.

– Ei ole ensimmäinen kerta, kun olen tällaisessa tilanteessa. Tunnen oloni hyväksi, mutta en tietenkään yhtä raikkaaksi kuin viikon alussa.

"Valtava kunnioitus häntä kohtaan"

Djokovic on voittanut Rooman ATP-turnauksen neljä kertaa, kun puolustavalla mestarilla Nadalilla titteleitä on kahdeksan. Hän on ollut Roomassa kuitenkin huimassa vireessä: Nadal on menettänyt 32 syötöstään vain yhden. 

Djokovic kehui, miten Nadal on pystynyt kerta toisensa jälkeen palaamaan takaisin huipulle pahojen loukkaantumisten jälkeen. 

– Hän näyttää, minkä takia hän on yksi tenniksen kaikkien aikojen legendoista. Minulla on mahtava kunnioitus häntä kohtaan. 

Nadal tietää kuitenkin, että vastassa on vahva dinosaurus, jota ei pestä helpolla. 

– Pääasia on, että pelaan nyt paremmin. Minulla on mahdollisuus pelata mahtavaa pelaajaa vastaan. Tästä tulee kova ottelu. 

Nadalin ja Djokovicin finaali suorana C More Maxilla ja cmore.fi:ssä kello 17.00 alkaen. ​​​​​​​


Lue myös:

    Uusimmat