Raa'asta voimasta balettiin – huipputurnauksen välierissä kohtaavien tenniksen supertähtien pelityylit eroavat radikaalisti

"Federer ei pärjää jos hän jää takakentälle juoksemaan kilpaa"– Jari Hedman ennakoi Roland Garrosin ratkaisupelejä 3:31
Videolla Jari Hedmanin ennakointia välieräotteluun.

Tenniksen supertähdet ja maailmanlistalla toisena sekä kolmantena majailevat Roger Federer ja Rafael Nadal kohtaavat perjantaina toisensa Ranskan avointen välierässä. C Moren tennisasiantuntija Jari Hedman avasi tulevaa koitosta. 

Hedman on ollut itse paikan päällä Roland Garros'lla seuraamassa turnausta.

 – Se on kuningasturnaus massalla ja onhan se fiilis siellä aivan mieletön. Nyt kun turnaus on tässä vaiheessa, niin siellä on kovista kovimmat jäljellä. Tietenkin yksi on ylitse muiden, kun massalla pelataan, Rafael Nadal, Hedman toteaa.

Turnauksen kovasta tasosta kertoo se, että kaikki neljä kärkisijoitettua pelaajaa on mukana välierissä. Nadalin ja Federerin lisäksi toisessa välierässä kohtaavat Novak Djokovic ja Dominic Thiem

– Se on aivan mieletöntä. En muista, koska edellisen kerran ollut näin, että kaikki neljä kärkisijoitettua olisi siellä. Hyvin mielenkiintoinen kisa on tulossa siinä määrin, että Federer pelasi hyvän ottelun (Stan) Wawrinkaa vastaan loppumetrien pienestä hermoilusta huolimatta, Hedman kertoo.

– Hän on pelannut loistavan turnauksen ja nyt massakenttien kuningas Nadal kohtaa hänet periaatteessa kotikentällään. Pelottaa tietenkin vähän Federerin puolesta. Taktiikka on hänellä selkeä, hän ottaa lyhyitä pisteitä ja Nadal painaa päälle minkä kerkeää, Hedman jatkaa.

Tennisyleisölle Hedman lupaa poikkeuksellista massatennistä. Kaksikon pelaamisessa on myös selkeä ero.

– Poikkeuksellista massatennistä luvassa siinä määrin, että Federer tietää, ettei hän pärjää Nadalille, jos hän jää juoksemaan kilpaa takakentälle. Hänen täytyy sekoittaa se peli totaalisesti sekä pitää pelin rytmi erilaisena. Fyysisyys tulee olemaan yksi tärkeimpiä tekijöitä. Ikä alkaa pikkuhiljaa näkymään ja keli on ollut huono, siellä on satanut ja kentät on hitaita. Se suosii Nadalia koko ajan. Peli käy vain raskaammaksi ja raskaammaksi. Vaikeaa tulee olemaan Federerillä, Hedman summaa.

– Federerin pelaaminen on kuin balettia. Se on kaunista katsottavaa, se on sulavaa ja pehmeää liikkumista. Nadalilla taas on raakaa voimaa. Heidän pelaamisessaan on se ero, että Nadal ei saa mitään ilmaiseksi. Hän joutuu koko ajan tekemään töitä, jotta saa pisteitä, Hedman sanoo.

Nadal ja Federer kohtaavat perjantaina Ranskan avointen välierässä kello 13.50.

Lue myös:

    Uusimmat