Mainos

Espanjan hylätyt lemmikkikoirat nousevat persooniksi valokuvanäyttelyssä

Espanjassa hylätään jopa 500 000 koiraa vuodessa. Osa adoptoidaan uusiin koteihin ympäri Eurooppaa, mutta osan kohtalo on lopettaminen koiratarhoilla. Valokuvaaja Heidi Strengell vieraili Espanjan koiratarhoilla kuvaamassa ja löysi karujen kohtaloiden seasta myös toivoa.

Heidi Strengellin kuvissa hylätyt lemmikit nousevat jälleen persooniksi ja yksilöiksi. Kuvat on otettu useilla Espanjan koiratarhoilla. Entisiä lemmikkejä, taistelukoiria ja metsästyskoiria on ikuistettu sekä pelastustarhoilla että tappotarhoilla.

- Haluan herättää tunteita ihmisissä ja herättää huomiota, kun aihe on niin hankala esittää ja ihmiset eivät mielellään avaa silmiään tai sydäntään aiheelle. Että saisin tämmöisillä potrettikuvilla huomion sinne, minne se kuuluukin, selittää Strengell tavoitteitaan.


Koirien katse koskettaa

Nuoren valokuvaajan kiinnostus hylättyihin koiriin heräsi neljä vuotta sitten, kun hän adoptoi Rapsu-koiran Espanjasta.

- Rapsu tuli minulle 4 vuotta sitten. Se oli ensimmäinen kosketukseni näihin rescue-koiriin. Olin pitkään halunnut omaa koiraa ja päätin, että kun otan koiran, adoptoin sen ulkomailta.

Näyttelyn valokuvissa huomio kiinnittyy koirien katseeseen. Kuvaajan mielestä katse on koiran ja ihmisen yhteinen kieli.

- Kun koiraa katsoo silmiin, niin silloin yleensä näkee sen persoonan. Katseet ovat minulle valokuvissa erityisen tärkeitä, koska ne tuovat nämä koirat paljon lähemmäksi ihmistä.

500 000 hylättyä koiraa vuodessa

Espanjassa hylätään arvioiden mukaan jopa puoli miljoonaa koiraa vuodessa. Syitä koirien huonoon kohteluun voi etsiä historiasta ja kulttuurista.

- Siellä koira on ollut enemmän työkalu: metsästyskoira, taistelukoira, työkoira. Koiran elämä ei sillä lailla ole siellä samanarvoinen kuin ihmisen, arvioi Strengell.

Näyttelyn koirilla on sekä surullisia että onnellisempia tarinoita. Osa on lopetettu, mutta monet adoptoitu esimerkiksi Suomeen.

- Monesti tarina taustalla on onneton ja menneisyyden tarinat surullisia, mutta sitten nämä nykyhetket ovat usein toiveikkaampia, kun koirat ovat päässeet tappotarhoilta pelastustarhoille ja adoptoitaviksi, kertoo Strengell.

Strengellin valokuvanäyttely hylätyistä koirista avautuu huomenna Helsingin Kanneltalossa. Tämä on Strengellin toinen hylätyistä koirista kertova näyttely.

Täältä löydät lisää tietoa Espanjan hylätyistä koirista.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.