Yhä useampi kesälomakohde avaa rajojaan – näihin maihin voit nyt matkustaa

Suomalaiset odottavat kuumeisesti tietoa muiden maiden matkustusrajoituksista – toimittaja Anu Korhonen kertoo, mitkä maat ovat avautumassa matkailulle 3:00
Katso videolta, mihin maihin saa nyt matkustaa!

Kesälomille jäävät suomalaiset odottavat nyt kuumeisesti lomakohteiden aukeamista. Sekä matkailijat että matkanjärjestäjät toivovat karanteenin poistoa sekä matkustussuositusten höllentämistä.

Tähän asti hallitus on kehottanut välttämään tarpeetonta matkustamista ulkomaille. Matkailu on mahdollista – ja suositeltavaa – tietysti kotimaassa, kun hallitus muutti suosituksiaan. Mutta myös ulkomaat ovat alkaneet availla rajojaan. 

Italia avasi tänään rajansa eurooppalaisille matkailijoille. 
Viro avasi rajansa suomalaisille kesäkuun alussa, mutta muodosti oman matkailukuplan Latvian ja Liettuan kanssa, jossa Suomi ei ole mukana.

Ruotsiin ja Hollantiin on saanut matkustaa koko korona-ajan.  
Portugaliin voi jo matkustaa vapaasti lentämällä, mutta maaraja Espanjaan on kiinni kesäkuun puoliväliin asti.

Toistaiseksi ulkomailta palatessa suositaan aina omaehtoista kahden viikon karanteenia.  

Näitä kohteita vielä odotellaan 

Useat maat ovat kertoneet avaavansa rajojaan, mutta hieman myöhemmin. Belgia kertoi tänään avaavansa rajansa kesäkuun puolessa välissä. Samaan aikaan Kreikka avaa rajansa kuudelletoista EU-maalle, joista yksi on Suomi.

Kypros puolestaan ottaa vastaan suomalaisia 20. kesäkuuta alkaen ja Espanjaan ulkomaalaiset matkailijat ovat tervetulleita heinäkuun alussa.

Saksa ja Ranska ovat molemmat vihjailleet höllentävänsä koronarajoitteitaan kesäkuun puoliväliin mennessä. Norja on ilmoittanut päättävänsä samaan aikaan, avaako se rajat suomalaisille. 

Lue myös:

    Uusimmat