Espanja tiukentaa toimiaan: Vain välttämätön toiminta sallitaan kahden viikon ajan – madridilaissairaala kuvailee potilaiden määrää "täydeksi tsunamiksi"

2:07
MTV Uutisten Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola kertoo, että katastrofaalisesta tilanteesta huolimatta Espanjan viranomiaset näkevät pieniä merkkejä siitä, että tilanne olisi helpottamassa.

Espanja keskeyttää kaiken ei-välttämättömän toiminnan kahdeksi viikoksi hillitäkseen koronaviruksen leviämistä. Pääministeri Pedro Sanchez ilmoitti tv-puheessa lauantaina, että kaikkien on pysyttävä kotona kahden viikon ajan, elleivät he hoida yhteiskunnalle elintärkeitä toimintoja.

– Tärkeintä on vähentää sairaalahoitoa tarvitsevien ihmisten määrää. Virus käy kimppuumme raivokkaalla voimalla ja nyt on aika taistella entistä lujemmin sitä vastaan, Sanchez sanoi.

Espanja on maailman koronakuolemien määrässä toisena Italian jälkeen. Maassa on kuollut yli 5 800 ihmistä.

Pääministerin mukaan uusilla rajoituksilla halutaan rajoittaa ihmisten liikkumista ja sitä kautta tartunnan leviämistä entistä tiukemmin, jotta tehohoidon ylikuormitusta saadaan purettua.

Määräys astuu voimaan maanantaista lähtien ja päättyy pääsiäisen edellä, torstaina 9. huhtikuuta, kertoo El Pais -lehti.

Madridilaisessa La Princesa -sairaalassa työskentelevä röntgenhoitaja Pablo Rodriguez kuvasi sairaalaan vastaanottamaa potilasmäärää "täydeksi tsunamiksi".

Espanjassa on sairastunut yli 9 400 terveydenhoidon työntekijää. Suojavarusteista on ollut suurta puutetta. Tilanne on pahin pääkaupungissa Madridissa, jossa sekä sairaalat että ruumishuoneet ovat täynnä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja