Mainos

Esko Aho suomii: Keskustelu ehdokkuudestani venäläispankkiin umpipoliittista

MTV :n Uutisextra-ohjelman vieraana ollut entinen pääministeri, nykyisin Venäjän-kauppaa edistävän East Officen hallituksen puheenjohtaja Esko Aho ei niele poliittista puhetta ehdokkuudestaan venäläisen Sberbankin hallitukseen.

Hän uskoo politiikan olevan ennemminkin rasite kuin hyöty jatkouran kannalta.

Esko Aho on ehdolla Venäjän suurimman pankin Sberbankin hallitukseen. Asiasta päättävä yhtiökokous on ensi kuussa. Aho uskoo, että ei ole ehdolla Sberbankin hallitukseen siksi, että on Suomen entinen pääministeri.

– Uskon, että politiikasta voi myös irrottautua ja tehdä uuden uran. Ei minua sinne valita, koska olisin entinen pääministeri, vaikka moni niin luulee. Uskoakseni ehdokkuuteni perustuu enemmän siihen, että olen politiikasta lähdön jälkeen tehnyt paljon asioita, joista uskotaan olevan hyötyä pankille, Aho puntaroi.

– Olen ehkä hieman jäävi, mutta en usko, että tässä on mitään poliittisia pyrkimyksiä. Tuntuu suorastaan aika hassulta, jos niin olisi, Aho sanoo Uutisextrassa.

Sberbank on Yhdysvaltain pakotelistalla, ja sen rahoitustoiminnalle on asetettu rajoituksia Euroopan unionissa. Sen takia moni poliitikko on kritisoinut Ahon ehdolla oloa Sberbankin hallitukseen.

– Tämä keskustelu, jota Suomessa on käyty, on ollut umpipoliittista, Aho toteaa.

Uutisextrassa Aho totesi, ettei hänen poliittinen puolueettomuutensa Venäjää kohtaan muutu, vaikka hänet pankin hallitukseen valittaisiinkin.

Haastattelu kokonaisuudessaan Uutisextra-ohjelmassa MTV3-kanavalla kello 19.10.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.