Esko Aho istuu Venäjän suurimman pankin hallituksessa – ei näe sen pakotteita ongelmallisena: "Kaikkea kanssakäymistä ei pidä lopettaa Venäjän kanssa pakotteiden vuoksi"

13:00
Suomen entinen pääministeri idän ja lännen pankkijättien palveluksessa – kuka hyötyy?

Suomen entinen pääministeri Esko Aho on toiminut Venäjän suurimman pankin hallituksessa vuodesta 2016.

Reilu viikko sitten kerrottiin, että Aho on nimitetty myös yhdysvaltalaispankki JP Morganin neuvonantajaksi.

Venäläispankki Sberbank joutui EU:n ja Yhdysvaltojen pakotelistalle vuonna 2014, kun sen katsottiin avustaneen Venäjän aggressiota Krimin miehityksessä.

Aho sanoo nähneensä asiaan liittyviä faktoja, jotka ovat riittäviä perusteluksi sille on, että hän on käytettävissä venäläispankissa.

– Huhujen perusteella ei voi toimia, täytyy toimia niiden tietojen perusteella, jotka ovat käytettävissä, Aho kommentoi asiaa Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelmassa.

Ahon mukaan pakoteasia ei ole myöskään mustavalkoinen.

– Sanotaan, että se (Sberbank) on pakotteiden alla. Se on vain sektoripakotteiden alla, eli sen varainhankinta on rajoitettu. Ei muu toiminta ole vaarantunut.

Ahon mukaan kaikkea kanssakäymistä ei pidä lopettaa Venäjän kanssa siitä syystä, että sitä kohtaan on suunnattu pakotteita.

– Koko Suomen toiminnan idea on se, että näissäkin olosuhteissa pidetään huoli pakotteista ja noudatetaan niitä. Mutta siellä missä pakotteet eivät vaikuta, niin siellä toimitaan niin normaalisti kuin mahdollista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja