Esimerkillistä ystävyyttä: Miehet kantavat ystäväänsä selässään läpi Euroopan

Ystävät päättivät antaa vammautuneelle ystävälleen kokemuksen, jota hän ei ihan heti tulisi unohtamaan.

Jokainen meistä on joskus haaveillut reppureissaavansa läpi Euroopan. Nuori mies pääsi kyseiselle matkalle kirjaimellisesti, kun hänen kolme ystäväänsä päättivät auttaa miestä toteuttamaan hänen pitkäaikaisen haaveensa.  

Haluaa vierailla inspiroivissa kohteissa

Chandlerilla diagnosoitiin selkäydinperäinen lihasurkastuma pian hänen syntymänsä jälkeen 29 vuotta sitten. Mies ei kuitenkaan ole antanut vamman rajoittaa elämäänsä, mutta haaveet matkustelusta ovat tuntuneet liian suurilta toteutettaviksi. Asia muuttui kuitenkin kertaheitolla miehen päättäväisten ystävien ansiosta.

Idea reppureissuun lähti siitä, kun ystävät pyysivät Chandleria mukaan opiskelijoiden tutkimusretkelle, jossa ystävät kantoivat vuorotellen 30 kiloa painavaa miestä. Retki onnistui hyvin ja opetti ystävyksille paljon. 

– Kokemus osoitti, että jos selvisimme siitä, mitä kaikkea voisimmekaan tehdä yhdessä, Chandler kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Mies oli aina halunnut käydä Euroopassa, mutta hän tiedosti, että matkustaminen tuottaisi hänelle suuria vaikeuksia. Ensimmäisestä yhteisestä reissusta selvinneenä ystävät päättivät toteuttaamiehen haaveet ja auttaa häntä näkemään kohteet, joissa hän oli aina halunnut vierailla.  

– Halusin nähdä todella monta paikkaa, mutta päädyin valitsemaan kohteita, joiden historiat koskettavat minua, Chandler kertoo.

Mies haluaa erityisesti nähdä paikkoja, joissa häntä inspiroineet henkilöt ovat asuneet. Ryhmän matkaohjelmaan tulee kuulumaan muun muassa 600-luvun luostari Irlannissa ja Chandlerin idolin, jazz-muusikko Django Reinhardin asuintalo Ranskassa. Reissu päättyy Lontooseen, jossa mies pääsee tutustumaan Peter Panin luojan J.M. Barrien kotitaloon.

– Jotkut kulttuurieroista johtuvat tilanteet saattavat saada minut hermostuneeksi, mutta niitä tulee vasta kaikille, olipa sitten vammautunut tai ei. Tämä tulee olemaan haaste, mutta olen siihen valmis! Chander kiteyttää. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Lähde: Today

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja