Esihenkilö tappoi 6 kollegaansa Walmartissa, kerrotaan käyttäytyneen vainoharhaisesti – tämä kaikki tapauksesta tiedetään nyt

Yksityiskohdat joukkoampumisesta tavaratalo Walmartissa Virginiassa Yhdysvalloissa alkavat selvitä. Kokosimme tähän artikkeliin, mitä asiasta tiedetään.

Poliisi sai ilmoituksen ampumisesta paikallista aikaa tiistaina iltakymmenen aikaan eli varhain keskiviikkona Suomen aikaa.

Tämänhetkisten tietojen mukaan ampuja oli pitkäaikainen, esihenkilöasemassa ollut työntekijä. Hän ampui taukohuoneessa kuusi ihmistä kuoliaaksi ja haavoitti lisäksi kuutta. CNN:n mukaan kaikki ovat Walmartin työntekijöitä. 

Ampumisen jälkeen hän ampui itsensä, poliisi kertoo.

Loukkaantuneista kahden tiedetään olevan kriittisessä tilassa, yhden tila on vakaa.

Ampumiselle ei toistaiseksi ole selvinnyt selkeää motiivia. Poliisi ei etsi muita epäiltyjä tapaukseen liittyen.

Vainoharhaista käytöstä

Poliisi on tunnistanut epäillyn tekijän 31-vuotiaaksi Andre Bingiksi. Hän oli varustautunut käsiaseella ja useilla lippailla.

Walmartin mukaan Bing oli työskennellyt yrityksessä vuodesta 2010.

BBC:n mukaan Walmartin työntekijä Briana Tyler kertoi ABC-kanavan aamuohjelmassa lähteneensä taukohuoneesta samalla, kun epäilty oli astunut sisään huoneeseen. Pian tämän jälkeen ammuskelu oli alkanut.

Uutiskanava CNN:lle useat työntekijät ovat puolestaan kertoneet, että esihenkilö oli käyttäytynyt aiemmin vainoharhaisesti. Hän oli muun muassa esittänyt huolia, joiden mukaan maan hallitus tarkkailisi häntä.

Poliisi on nimennyt uhrit yhtä lukuun ottamatta. Nimeämätön on 16-vuotias poika. BBC:n mukaan uhria ei ole nimetty hänen ikänsä vuoksi. 

"Ryhdyttävä tehokkaampiin toimiin"

Virginian republikaanikuvernööri on määrännyt liput puolitankoon tragedian vuoksi.

– Meille tulee aikaa reagoida ja ymmärtää paremmin tapahtunutta, mutta tänään meidän pitää tukea perheitä, jotka ovat kohdanneet käsittämättömän, kuvernööri Glenn Youngkin sanoi.

Presidentti Joe Biden kuvaili hyökkäystä taas yhdeksi kauheaksi ja järjettömäksi väkivallanteoksi.

– Allekirjoitin merkittävimmän aseuudistuksen vuosikymmeneen, mutta se ei läheskään riitä. Meidän on ryhdyttävä tehokkaampiin toimiin, Biden sanoi.

Ampuminen tapahtui vain päiviä sen jälkeen, kun ammuskelussa homoklubilla Coloradossa kuoli viisi ihmistä ja 17 haavoittui.

Kyseessä ei myöskään ole ensimmäinen joukkoampuminen Walmartissa. 23 ihmistä kuoli vuonna 2019 El Pason Walmartissa Texasissa. Ampuja, jonka väitetään kohdistaneen laukauksensa latinalaisamerikkalaisiin, odottaa oikeudenkäyntiä.

Lähteet: BBC, CNN.

Lue myös:

    Uusimmat