Esapekka Lappi yllättyi Sebastien Ogierin ratkaisusta – ”Luulin, että hän lopettaa”

Rallin WRC-sarjassa M-Sportilla ajava Esapekka Lappi myöntää, että hän yllättyi entisen tallikaverinsa, rallin kuusinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin päätöksestä jatkaa uraansa.

Lappi ja Ogier toimivat tallikavereina viime kaudella Citroenilla.

Ranskalaisvalmistaja päätti kuitenkin vetäytyä sarjasta, mikä tiesi sitä, että Lappi sai etsiä itselleen uuden osoitteen.

Ogier puolestaan jätti Citroenin jo ennen ranskalaistahon vetäytymispäätöstä. 36-vuotias Ogier hyppäsi Toyotan talliin.

– Yllätyin, että ”Seb” (Ogier) jatkoi sarjassa. Luulin, että hän lopettaa, Lappi totesi WRC:lle.

Ogier oli ehtinyt väläytellä lopettamisvaihtoehtoa ennen kuin hän vaihtoi Toyotalle. Myöhemmin Ogier on todennut, että vuosi 2020 on hänen viimeisensä WRC-sarjassa.

Uuden kauden ensimmäisissä kisoissa Ogier on ollut totuttuun tapaan kärkikahinoissa.

– Näyttää siltä, että mestaruuden menettäminen (Ott Tänakille) antoi vain potkua hänelle. En tiedä, että mitä hän tekee ralliuran jälkeen. Mutta olen varma, että hän jatkaa ajamista vielä jossain, Lappi sanoi Ogierista.

Lappi antoi samalla kovia kehuja Ogierin suuntaan. Suomalaiskuski hehkutti muun muassa sitä, miten paljon hän oppi yhdeltä kaikkien aikojen rallilegendalta.

– Isoin juttu oli se, että miten paljon hän keskittyi kaikkiin pieniin yksityiskohtiin. Enkä puhu pelkästään säädöistä, vaan kaikesta siitä, mitä tapahtuu ajamisen ulkopuolella. Koko tallin toimitaan, kaikkeen saatavaan tietoon, rengasvalintoihin sun muihin.

– En ole koskaan nähnyt vastaavaa, Lappi mietti.

Lue myös:

    Uusimmat