Esapekka Lappi vielä itsekin ymmällään: uudessa WRC-autossa on jokin paremmin – "Toivottavasti saan myöhemmin selville"

13:02
Esapekka Lappi MTV Urheilun pitkässä haastattelussa: suomalainen rallitähti avautuu Citroen-ajastaan ja ennakoi tulevaa kautta M-Sportilla.

Ensimmäiset testinsä M-Sport-tallinsa uudella Ford Fiestalla ajanut Esapekka Lappi kuvailee ajokkiaan loogiseksi ja helpoksi ajettavaksi. Mutta autossa on mystisesti paremmin kuin isojen tehdastiimien kalustoissa. Siitä Lappi ei ole vielä itsekään saanut kunnolla selvää.

Citroenin annettua kauden päätteeksi sokkiuutisen MM-rallin jättämisestä Lappi löysi kuin löysikin ajopaikan tulevalle kaudella. Hän teki heti vuodenvaihteen jälkeen sopimuksen M-Sportin kanssa ja ajaa nyt sarjan läpi toisen suomalaiskuskin Teemu Sunisen rinnalla.

Lappi testasi uutta autoaan sakean sumun keskellä Ranskassa, mutta olosuhteista huolimatta hänelle jäi hyvä maku ensimmäisistä kilometreillä Fiestan ratissa.

– Heti ekoista metreistä oikeastaan tuli hyvä ja helppo olo. Se kävi suht hyvin käteen, ja ymmärsi heti, että mitä sillä voi tehdä ja miten se reagoi. Auto oli hyvin looginen, vaikka olosuhteet olivat suht haastavat ja liukkaat, niin silti se kävi järkeen aika hyvin, Lappi kertoo MTV Urheilun haastattelussa. 

Lappi on saanut tuntumaa Toyotan ja Citroenin kaltaisista talleista, joilla on vahva autotehtaan tuki taustallaan. Hänen mukaan ero yksityistiiminä operoivan M-Sportin autoon on silti yllättävän pieni, vaikka sitäkin joissain asioissa on.

– Tiedän, että moottoripuolelta emme ole vielä niin vahvoja, mutta siihen on tulossa päivitys. Silti sillä ajetaan koko ajan kilpailun ykkössija-aikoja, niin jotain muuta parempaa siinä on kuin muissa.

– Toivottavasti saan myöhemmin selville, että mitä se on, mutta ainakin tuo loogisuus on hyvä. Uskon, että se tulee olemaan vahva auto tänäkin vuonna, Lappi kommentoi. 

Lappi tunnustaa, että M-Sport ei ole kauden ennakkosuosikkeja. Silti hänen entisen tallikaverinsa Sebastien Ogierin esimerkki vuosien 2017 ja 2018 mestaruuksista antaa uskoa.

– Jotain hyväähän siinä autossa on, koska sillä on pärjätty kuitenkin. Ranskalaismestari voitti sillä parikin maailmanmestaruutta tuossa vuosina, ja viime vuonnakin sillä hätyyteltiin jo Korsikalla voittoa, Lappi listaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja