Esapekka Lapista tuli uhka – asiantuntija puhuu salaisista tekstiviesteistä tallipomolle

Esapekka Lappi "on valmis" – Viron rallille väkevä alku 1:20
Esapekka Lappi "on valmis" – Viron rallille väkevä alku EK1:llä.

Viron MM-rallia on hehkutettu etukäteen Esapekka Lapin suurena mahdollisuutena ottaa jopa kauden avausvoitto. Suomalaisella on myös mahdollisuus järkyttää entisestään Hyundain kuljettajaportaan voimasuhteita. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Sardinian MM-ralli 30.5.-2.6.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Belgialainen Thierry Neuville on ollut vuosikaudet Hyundain ykköskuski, ainakin kulisseissa. Lappi siirtyi täksi kaudeksi Hyundain täysipäiväiseksi kuljettajaksi, minkä takia alkuvuosi meni vielä opetellessa. 

Viimeisessä neljässä kisassa suomalainen on näyttänyt kyntensä. Kolme palkintosijaa ja keskeytys tekniseen vikaan huippuasemista Keniassa ovat väkeviä näyttöjä. Samalla Lappi on saanut kokea Hyundain sisäisen pelin: Portugalissa ja Italiassa hänen oli höllättävä, jotta tiimikaveri Neuville hyötyisi. 

Tallipomo Cyril Abiteboul on todennnut julkisesti, että Hyundai hakee maailmanmestaruutta juuri Neuvillelle. 

C Moren asiantuntija Riku Tahko kommentoi Lapin otteita ja asemaa Hyundailla, kun Viron MM-ralli starttasi torstaina. Viron ja kahden viikon päästä ajettava Suomen MM-ralli ovat Lapille huimia mahdollisuuksia, kun taas Neuville on ollut viime vuodet nopeissa soraralleissa melko lailla pihalla. 

Onko siis mahdollista, että Lappi nousee näyttöjen ja MM-pisteiden perusteella (nyt etu 24 pistettä Neuvillelle) jopa uhkaamaan belgialaista seuraavien viikkojen aikana?

– Minun mielestäni se on näytetty jo. Neuville joutuu turvautumaan kaiken maailman pikku vippaskonsteihin ja lähettelemään Abiteboulille tekstiviestejä salaa, että "hei, päästä minut edelle, minä ajan vielä maailmanmestaruudesta ja Lappi ei", Tahko toteaa.  

Yksi perjantain ajopäivän mielenkiintoisimmista seikoista on Lapin ja Neuvillen välinen ero. Tallimääräyksiä ei välttämättä tänä viikonloppuna nähdä. 

– Jotta tällaisessa kisassa pystytään tekemään sitä kikkailua, kuskien pitää olla peräkkäin ja eron pitää olla turvallinen johonkin suuntaan. 

– Uskon, että Lappi saa nyt vapaat kädet ajaa täysillä, Tahko summaa. 

Hyundai-pomo Cyril Abiteboul palkkasi Teemu Sunisen ja Emil Lindholmin – tätä suomalaisilta vaaditaan 3:00
Hyundai-pomo Cyril Abiteboul palkkasi Teemu Sunisen ja Emil Lindholmin – tätä suomalaisilta vaaditaan.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat