Esapekka Lapilta täystyrmäys tallikaverinsa väitteille – "Ei se pidä paikkaansa"

Esapekka Lapilla palkintosija minimi Virossa – varoittelee "Viron kuninkaasta" Kalle Rovanperästä 1:51
Esapekka Lappi ennakoi Viron MM-rallia.

Hyundain rallitallin belgialaistähti Thierry Neuville on saanut rinnalleen kaksi suomalaista kuljettajaa. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Esapekka Lappi ja Teemu Suninen ajavat korealaisvalmistajan tehdastiimin kilpureilla Virossa. Neuville kertoi aiemmin, että oli saanut Lapilta apuja kisaa edeltävissä testeissä. Belgialaiskuski on harvemmin nopeissa soraralleissa menestynyt, mutta kenties suomalaiskuskien apu tuo lisää vauhtia.

Neuville itse kommentoi MTV Urheilulle, että hän teki säädöt Viron ralliin yhdessä Lapin kanssa.

Meillä on yhteneväisempi ajatus siitä, mitä me autolta haluamme. Meidän makuun auton pitää olla jäykkä ja siinä on oltava paljon suojausta. Esapekan kanssa me löysimme jotain, mikä vei meitä samaan suuntaan, Neuville kertoi.

Ott (Tänak) oli vaikeampi siinä suhteessa, sillä hän halusi pehmeämmän auton. Esapekan kanssa meillä on samanlaisempi filosofia ja se kävi aika nopeasti testeissä selville. Testeissä toki kaksi kuskia tekee aina oman hommansa, mutta on meillä samat säädöt.

Lappi puolestaan hieman naureskeli tallikaverinsa puheille. Pieksämäkeläisen mukaan säädöt on rakennettu tasan yhden miehen voimin.

Voin kommentoida sen verran, että ne ovat minun säädöt ja piste. Voihan se olla, että jotain on yhdessäkin löydetty, mutta minun jälkeeni hän ajoi ja valitsi sitten samat säädöt. En ymmärrä oikein, miten ne yhdessä olisi voitu tehdä, Lappi kuittasi MTV Urheilulle.

Hybridikartoitus on toki yhdessä tehty. Ne ohjelmat tulivat uutena tähän kisaan. Auton säädöt on kyllä jonkun muun tekemät kuin hänen.

Lappi ei myöskään täysin allekirjoittanut, että hänellä olisi täysin samanlainen maku auton säätöjen suhteen kuin Neuvillella.

Ei se pidä paikkaansa. Hän ajaa nyt minun säädöilläni, mutta en minä ajaisi hänen säädöillään.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat