Esapekka Lapin ja Teemu Sunisen tallikaverille luvassa enemmän WRC-kisoja?

Brittikuski Gus Greensmith ajaa kaudella 2020 M-Sport Fordin tiimissä vajaan MM-kalenterin, kun suomalaiset Esapekka Lappi ja Teemu Suninen saavat nauttia täydestä ohjelmasta.

Valikoitujen kisojen ohjelma sopii kuitenkin nuorelle Greensmithille hyvin.

– Minulla on tällä hetkellä yhdeksän rallia. Se on oikeastaan täydellinen määrä. Pystyn keskittymään paremmin yhteen kisaan ja valmistautumaan huolellisesti katsomalla videoita. Sillä tavoin voin vähentää muiden kokemusetua, Greensmith totesi Birminghamissa järjestetyssä Autosport International -tapahtumassa.

Tällä hetkellä? Eli voiko kisoja olla luvassa lisää?

– Se riippuu siitä, miten hyvin ajan. Katsotaan, mitä tapahtuu.

23-vuotias Greensmith ei juhli hurjalla kokemusmäärällä, mutta tavoitteet kaudeksi ovat selvillä.

– Tavoite on parantaa tasaisuutta. Pitää löytää kultainen keskitie, milloin kannattaa puskea ja milloin ei. Kaikissa kisoissa en välttämättä pysty hyviin aikoihin ja se pitää vain ymmärtää, Greensmith sanoi.

– Positiivinen puoli on, että kun olen kolmoskuskina, niin minun ei odoteta niin paljon tekevän tulosta, Greensmith jatkoi velmuillen.

Tallikavereiden tavoin ajouransa kartingista aloittanut Greensmith muistelee, että yhdeksänkertainen Sebastien Loeb antoi tavallaan alkusysäyksen britin ralliuralle.

– Näin joitain vuosi sitten, kun varttuneempi herrasmies Sebastien Loeb ajoi alas vuoristopätkää Monte Carlossa. Sanoin silloin, että minäkin teen tuon joku päivä. Tässä sitä nyt ollaan ja parin viikon päästä pääsen ajamaan Montessa WRC:llä, Greensmith hehkutti.

Lue myös:

    Uusimmat