Teemu Suninen ei ota paineita paikkaansa havittelevan ranskalaislupauksen vahvoista otteista – "En ole hirveästi kerennyt katsomaan"

6:40
Videolla kuvaa Kroatian MM-rallin lauantaipäivästä.

M-Sport Fordin Teemu Suninen sai Kroatian MM-ralliin alennuksen Fiesta Rally2 -auton rattiin. Tosin jo kauden alussa oli tiedossa, että Suninen jakaa Fordin toista WRC-autoa ranskalaislupaus Adrien Fourmaux'n kanssa.

Kroatiassa Fourmaux pääsi ajamaan urallaan ensimmäistä kertaa MM-rallin WRC-autolla. Jälki on ollut hyvää, sillä lauantain ajopäivän jälkeen ranskalainen on kisassa viidentenä.

Suninen ei myöntänyt olevansa huolissaan Fourmaux'n oivasta kyydistä. Omassa debyytissään Suninen oli aikoinaan kuudes Puolassa vuonna 2017 ja heti seuraavassa kisassa Suomessa neljäs.

– En ole hirveästi kerennyt katsomaan Adrienin suorituksia. Onhan hän ajanut ihan samoilla nurkilla kuin minä ja EP (Esapekka Lappi) aikoinaan debyyttikisoissa eli siellä missä kuuluu ollakin, Suninen kuittasi MTV Urheilulle.

Suninen on aiemmin puhunut, että hänen ohjelmaansa kuuluu yhdeksän rallia WRC-autolla. Tallipomo Rich Millener kertoi puolestaan Kroatian MM-rallin alla, että Fourmaux saa kuusi rallia ykköskalustolla.

Kauden kisakalenterissa on 12 kisaa, joten ihan kaikki yhtälössä ei täsmää. Toinen Fordin WRC-auto on nimittäin pyhitetty britti Gus Greensmithille.

– En tiedä yhtään, miten loppukausi menee. Se riippuu ihan päälliköstä, Suninen pyöritteli.

Omaan tekemiseensä jokelalainen oli lauantain päätteeksi kohtuullisen tyytyväinen ottaen huomioon, että hän on ajanut viimeksi saman kaliiberin autolla vuonna 2019 Virossa. Suninen on WRC2-luokassa toisena ennen päätöspäivää.

– Ihan kärkivauhdin tuntumassa olemme olleet. Tuntuu, että voin maksimoida auton suorituskyvyn. Olen tyytyväinen omaan tekemiseen ja on kiva näyttää, että tälläkin autolla pystyy podium-vauhtiin, Suninen summasi.

– Ehkä se eilinen virhe vähän harmittaa. Siinä paloi aikaa. Muuten on ollut hyvä ralli.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja