Esapekka Lapille ja Teemu Suniselle loistava uutinen – "Se on iso askel"

5:51
Esapekka Lapin ja Teemu Sunisen jatkosta rallin MM-sarjassa saatiin uutinen tammikuun alussa.

Rallin MM-sarjassa kilpaileva M-Sport Ford -talli toivoo, että se pääsee juhlimaan osakilpailuvoittoja kaudella 2020. Viime kaudella Citroenia edustanut Esapekka Lappi ja Teemu Suninen ajavat tallin kuljettajina tänä vuonna. Lisäksi brittikuski Gus Greensmith ajaa yhdeksän MM-rallia kolmannella Ford Fiesta WRC-autolla.

Sebastien Ogier saavutti Fiestalla maailmanmestaruuden kausina 2017-18. Viime kaudella M-Sport jäi kuitenkin ilman voittoja Sunisen ja Elfyn Evansin kanssa. M-Sportin pääpomo Malcolm Wilson luottaa, että autoon tehdyt parannukset siivittävät suomalaiskuljettajat kovaan vauhtiin.

Lappi paljasti hiljattain, että Fordiin on tulossa muun muassa päivitetty moottori. Wilsonin mukaan kyseessä ei ole mikään pieni päivitys.

– Tämä on isoin muutos, jonka olemme tehneet moottoriin sen jälkeen, kun aloitimme tehdä töitä tällä autolla (vuonna 2017), Wilson sanoi Autosport-lehdelle, jonka mukaan Lappi ja Suninen saavat päivitetyn moottorin käyttöönsä kauden neljännessä osakilpailussa Argentiinassa.

– Tämä on iso askel. Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä Fordin kanssa tämän asian parissa. Ford on tehnyt paljon mallinnustyötä moottoriin.

Wilsonin mukaan päivitetty moottori tuo enemmän tehoa, vääntöä ja ajettavuutta Fiesta WRC:hen.

– Sillä on suuri vaikutus. Kun se saadaan autoon, en näe syitä, miksemme voisi ajaa voitoista kaikissa jäljellä olevissa osakilpailuissa, Wilson sanoi.

Kausi 2020 käynnistyy kahden viikon kuluttua legendaarisella Monte Carlo -rallilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja