Mainos

Erottamaton kolmikko ponkaisi somesuosikiksi karkuretkellään – autoilija palautti Wiskin, Pojun ja Keijon kotiin

Sattuipa kerran eteläsavolaisessa maakunnassa, että Wiski-vuohi, Poju-poni ja Keijo-aasi päättivät lähteä yhteiselle kesälomaretkelle. Kolmikon kaitsija Taru oli aamulla sulkenut ukset tavalliseen tapaan. Kuinka ollakaan, lanka oli pudonnut kahden tolpan välistä ja Wiski-vuohi, Poju-poni ja Keijo-aasi näkivät riemukkaan tilaisuutensa tulleen.

Kertomus saattaisi yhtä hyvin olla suoraan satukirjasta. Tarina on kuitenkin tosi ja sattui elokuisena perjantaiaamuna Mäntyharjulla. Kauaa eivät karkulaiset ennättäneet retkellään viipyä, mutta kirmasivat muutamalla sadalla metrilläänkin suloiseksi somehitiksi.

Erottamaton kolmikko

Wiski-vuohi on varovainen pohdiskelija, joka usein seurailee tilanteita ensin etäältä. Poju on kiltti ja poneille tyypilliseen tapaan ehdottomasti oman polkunsa kulkija. Keijo on sosiaalinen ja ihmisrakas, hellyttävä aasi. Erilaiset persoonat ovat hitsautuneet yhteen lyömättömäksi kolmikoksi.

– He asuvat keskenään ja ovat taloudessammekin kuin perheenjäseniä, kuvailee Taru Vanhanen, eläinten omistaja.

Eläinrakas Vanhanen on kasvattanut ympärilleen kirjavan eläinjoukon puolivahingossa. Katraaseen kuuluu vuohen, ponin ja aasin lisäksi koiria, ankkoja, kissoja, minipossuja ja yksi sonnivasikkakin. Moni lauman jäsenistä on kulkeutunut Tarun huomaan esimerkiksi aikaisemman omistajan oltua kykenemätön huolehtimaan eläimestä.

– Juuri kolmikko on tosin hankkimalla hankittu, naurahtaa Taru.

Aasit ovat Taru Vanhasta kiehtoneet aina, vuohi hankittiin alun alkaen hevosen kaveriksi. Poni taas on yksiselitteisesti herttainen ja mukava.

Wiski, Poju ja Keijo ovat aktiivisia leikkimään ja jahtaavatkin toisiaan tarhassa tämän tästä.

– Myytti sorkka- ja kavioeläimistä murtuu, etteivät muka omaisi lasten vaistoja leikkimisen suhteen, kertoo Taru.  

Kuuluisa karkumatka

Elokuun alussa viikarit lähtivät pinkomaan lähitielle aitauksen yllättäen rikkouduttua. Vanhanen epäilee, että kesän rajut myrskyt olivat heikentäneet aitatolppia. Karkumatka päätyi sosiaaliseen mediaan paikalle sattuneen autoilijan kuvaamana. Kuvaaja myös ystävällisesti saatteli retkeläiset kotiinsa.

– Ne ovat kilttejä ja positiivisia. Yhdestä kun saa kiinni, muut tulevat yleensä perässä, Taru kertoo.

Tarun ennätettyä kotiin, itsekin tarinan Facebookista huomattuaan, olivat Wiski-vuohi, Poju-poni ja Keijo-aasi jo tutuilla sijoillaan.

– Kun olin korjannut aidan ja vein ne takaisin tarhaan, ilmeestä kyllä näki, että tiesivät tehneensä väärin. ”Anteeks äiti”, Taru kertoo.

Taru Vanhanen on iloisesti yllättynyt suojattiensa suosiosta ja myös todella kiitollinen ihmisten suhtautumisesta karkulaisiin. Palaute on ollut positiivista.

– Ihmiset ymmärtävät, että eläinten kanssa vahinkoja sattuu. Kaikki päättyi lähinnä koomisesti, Taru kertaa.

Myötäeläminen lämmittää. Kolmikko itse on saanut myös huomionosoituksia: Vanhanen kertoo rehufirman herttaisesta tempauksesta, jossa eläimet saivat lähetyksen kuivikepaaleja.

– Jatkossa tosin käydään valvotusti yhdessä lenkeillä, eikä harrasteta omia reissuja, Vanhanen virnistää.

...ja niin elivät Wiski-vuohi, Poju-poni ja Keijo-aasi onnellisina elämänsä loppuun asti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.