Eroon pöpöistä: näillä ohjeilla kylpyhuoneesi on puhtaampi kuin koskaan

Kylpyhuoneessa muhii bakteeripesäkkeitä, jotka nauttivat olostaan kosteissa tiloissa. Säännöllisellä siivouksella pidät pöpöt kurissa.

Kylpyhuoneessa hoidamme kauneuttamme ja peseydymme. Jätämme kuitenkin jälkeemme likaa, joka ei huuhtoudukaan viemäriin, vaan tarttuu kosteisiin pintoihin ja jatkaa eloaan aivan silmiemme alla. Muista, että kun annat puhdistusaineiden vaikuttaa tarpeeksi kauan, sinun ei tarvitse läträtä vedellä ja säästät luontoa.

Suihku

Lämmin suihku on rentouttava pitkän päivän jälkeen. Pesemme suihkussa iholtamme päivän pölyt, mutta samalla roiskimme likaa ja kuolleita ihosoluja ympäröiville pinnoille.

Suihkutilat tulisikin pestä noin kerran viikossa vähintään roiskekorkeudelta. Pintoja ei tule hangata kovilla harjoilla, vaan pesuun sopii esimerkiksi pesusieni tai pehmeä harja. Huuhtele ensin pinnat ja suihkuta pesuainetta. Anna pesuaineen vaikuttaa, hankaa ja huuhtele.

Älä unohda suihkun suutinta, joka kerää likaa, jota puhdistamattomana suihkuttelemme ihollemme joka kerta käydessämme suihkussa. Laita muovipussiin reilu loraus viinietikkaa, sido muovipussi suuttimen ympärille ja anna vaikuttaa yön yli. Suihkuta aamulla puhtaaksi.

Muista myös pestä suihkuverhot silloin tällöin. Voit pestä ne pesukoneessa pyyhkeiden joukossa.

Vessanpönttö

WC tunnetaan kylpyhuoneen pöpökeskuksena. Vaikka se ei pahin bakteeripesäke olekaan, tulee sen puhdistukseen kiinnittää huomiota. Aloita puhdistus vetämällä vessa. Suihkauta puhdistusainetta pöntön seinämiin ja anna vaikuttaa. Käy läpi harjalla ja huuhtele. Muista puhdistaa myös harja puhdistusaineella jokaisen käytön jälkeen.

Mikäli altaassa on pinttynyttä likaa, voit koittaa vanhaa ruokasoodakikkaa. Kaada altaaseen soodaa, anna vaikuttaa, harjaa ja vedä vessa. Tämän jälkeen tartu siivousliinaan ja puhdista vetonuppi, kansi ja istuinrengas.

Käsienpesuallas

Käsienpesuallas yllättää kylpyhuoneen pahimpana bakteeripesäkkeenä. Kastele allas ja pesusieni tai pehmeä harja. Suihkuta laimennettua puhdistusainetta ja anna vaikuttaa. Harjaa allas ja hana, äläkä unohda tulpan puhdistusta. Puhdista myös käsisuihku pyyhkimällä se puhtaaksi kostealla siivousliinalla.

Jos suosit palasaippuaa, säilytä sitä saippuaritilällä. Saippualautasella pala ei pääse kuivumaan, eikä se näin ollen täytä puhdistustehtäväänsä.

Lattia

Imuroi kylpyhuoneen lattia säännöllisesti ja pyyhi se kostealla. Lattiamoppi sopii tarkoitukseen hyvin.

Puhdista myös lattiakaivo ja muista suojakäsineet. Irrota ritilä, ja nosta irtonaiset roskat ja hiukset pois talouspaperilla. Laske kaivoon puhdasta vettä ja suihkuta perään astianpesuainetta tai desinfioivaa puhdistusainetta. Pese ritilä ja harjaa kaivo puhtaaksi esimerkiksi vanhalla tiskiharjalla. Lopuksi huuhtele kaivo puhtaalla vedellä.

Voit halutessasi korvata puhdistusaineen väkiviinaetikalla ja ruokasoodalla. Kaada kaivoon reilu puoli desiä soodaa ja reilu desi väkiviinaetikkaa. Kun sihinä lakkaa, kaada kaivoon 10 litraa kiehuvaa vettä.

Lue myös:

Lähteet: Martat, Real Simple

Maaret Tiensuu/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat