Ernest Lawson ei ole moksiskaan julkisuudesta ja huomiosta: "Olen aina pompannut joukosta ylös" – nyt suorassa lähetyksessä syntyi rap-biisi

Live-musiikkia à la stand up -taituri Ernest Lawson 9:02
Katso video: Ernest Lawson improvisoi räppibiisin Huomenta Suomessa.

Love- ja Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmien juontaja Ernest Lawson vieraili Huomenta Suomessa.

Juontaja, näyttelijä ja koomikko Ernest Lawson puhui Huomenta Suomessa uransa kehittymisestä Putous-näyttelijästä jättisuositun Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman voittajaksi ja sitten vielä ohjelman juontajaksi Vappu Pimiän parina.

Lawson oli yksi Putouksen vuonna 2017 nähdyn kahdeksannen tuotantokauden näyttelijöistä.

Ernest Lawsonin tie viihdealan huipulle 9:52
Katso Ernest Lawsonin haastattelu kokonaisuudessaan.

– Tuntuu, kuin se olisi tapahtunut vastikään. Se on urani kannalta ollut tosi iso käännekohta. Se on mahdollistanut minulle kaikki esiintyjän ja "hupiukon" työt, aiemmin opettajana työskennellyt Lawson sanoo.

– Olen aina nauttinut ihmisten naurattamisesta! Se, että siitä tuli minulle ammatti, oli monen sattuman summa. Luokanopettajuus oli minulle kunnia- ja intohimoasia. Opiskelin Helsingin yliopistossa viisi vuotta ja taistelin itseni maisteriksi.

Kun Lawson pääsi osaksi Putous-ryhmää, hän joutui ilmoittamaan koulun rehtorille, että aika ei riitä enää opettajan työlle. Putous nosti Lawsonin koko kansan tietoisuuteen ja julkisuuteen.

– Ihan rehellisesti, en huomaa sitä, jos joku vaikkapa kaupassa joku kääntyy katsomaan. Syy siihen on ehkä se, että olen Oulunsalosta kotoisin ja meidän perhe oli ainoa erinäköinen perhe siellä. Tummaihoisena lapsena olen aina pompannut jollain tavalla joukosta ylös, Lawson sanoo.

– Kun olen käynyt kuusivuotiaana lapsena kaupassa Oulunsalossa, sielläkin on supistu, että "tuo on se Lawsonin poika". Se on ollut niin pitkään elämässäni sellainen asia, että en enää huomaa, jos joku kääntyy katsomaan. Syy on muuttunut, mutta reaktio on sama.

Millaisen räppibiisin Ernest Lawson improvisoi Huomenta Suomeen liittyen? Katso video artikkelin yläosassa!

Lue myös:

    Uusimmat