Eriskummallisen maalin tehnyt Liiga-hyökkääjä sai tuomarilta melkoisen lahjan: "Tällä kertaa ei ollut Jesse"

2:31
Filip Riska kommentoi tuomarin alustamaa erikoista maaliaan ja KalPa-voittoa C Morelle.

Sportin Filip Riska viimeisteli tiistaina jääkiekon SM-liigassa KalPaa vastaan maalin, jonka alustusta hän ei takuulla hetkeen unohda. 

Toisessa erässä syntynyttä vaasalaisvieraiden 3–1-johtomaalia oli nimittäin alustamassa ottelun päätuomari Jani Luoma-aho. Sportin Aaro Vidgrenin laukaus oli menossa maalin ohi, mutta kiekko kimposikin tuomarin polvesta takaisin rysän eteen suoraan Riskalle, joka jatkoi pelivälineen vaivatta yläkulmaan.

Osuma oli Vidgrenin ja Jesse Paukun kanssa Sportin nelosketjussa pelanneelle keskushyökkääjälle koko liigakauden ensimmäinen.

– Aaro kävi hakemassa kiekkoa hienosti maalin takaa ja tuli hyvillä jaloilla ylös. Tällä kertaa ei ollut Jesse, toinen laita, syöttämässä, vaan tuomari, Riska sanoitti osumaa C Morelle.

– Olen ennenkin tehnyt aika erikoisia maaleja, mutta kyllä tämä menee top-3:een.

1:07
Katso tästä erotuomarin alustama Filip Riskan maali.

Vaikka KalPa hallitsi suuren osan pelistä kenttätapahtumia ja loi silmin nähden enemmän maaliodottamaa, Sport oli tehokkaampi ja vei sarjaviitosesta 4–2-vierasvoiton.

– Uhrautuvalla pelillä – ehkä vähän munkkikin oli tällä kertaa mukana – saatiin kolme pistettä mukaan. Olen erittäin tyytyväinen koko joukkueen suoritukseen, Riska kommentoi.

Sport on äitynyt väkevään tulokselliseen iskuun ja voittanut peräti seitsemän kahdeksasta viimeisimmästä ottelustaan. Sarjataulukossa vaasalaisryhmä pomppasi tuoreella voitollaan 13. sijalta yhdeksänneksi.

– Meillä on ollut viime aikoina pääpointtina, että vaikka vastustaja painaa päälle paljon, meidän pitää pystyä olemaan saamissamme paikoissa aika tehokkaita – varsinkin näissä vieraspeleissä. Tänään (tiistaina) oli kyllä oppitunti siitä, Riska naulasi.

4:07
KalPa–Sport-ottelun maalikooste.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja