TPS porskuttaa Liigan kärjessä – Pekka Virta ei voinut kuin murahtaa: "Nähtävästi opettelemme vielä voittamista"

Maalikooste: TPS - SaiPa 2:11
Maalikooste: TPS - SaiPa

Turun Palloseura nappasi keskiviikkona kauden toisen kotivoittonsa miesten jääkiekkoliigassa, kun joukkue voitti SaiPan 3–1.

Voiton sinetöi päätöserän lopulla Filip Sandberg, joka iski liigauransa avausosuman ylivoimalla. Voiton myötä TPS jatkaa Liigassa sarjaykkösenä.

– Tiukka kamppailu, jossa onneksi löysimme huonon alun jälkeen hyvän rytmin peliin, summasi TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas.

Avauserä oli täysin SaiPan hallintaa, ja SaiPan maalilla Niclas Westerholm oli lähes työttömänä. Kahden tolppalaukauksen jälkeen Ville Petman vei vieraat johtoon erän lopulla. Petman pääsi keskiviivan tuntumasta yksin läpi ja nosti kiekon hienosti rystypuolelta maaliin.

TPS pääsi toisessa erässä vauhtiin ja niittasi kaksi onnekasta maalia. SaiPan harhasyötöstä Mitch Hults sai avopaikan ja tasoitti ottelun. Pari minuuttia myöhemmin Ruben Rafkin purjehti kentän läpi ja sujautti SaiPan puolustajasta kimmonneen kiekon onnekkaasti maalin kulmalta sisään.

SaiPan päävalmentaja Pekka Virta harmitteli pistemenetystä ja johtoaseman menetystä.

– Nähtävästi opettelemme vielä voittamista, vaikka hinku voittoihin on todella kova, Virta totesi.