Erilaiset äidit -ohjelman uusi juontaja Pipsa Hurmerinta: Saa nähdä, itkenkö

AVAn Erilaiset äidit -ohjelman uusi juontaja Pipsa Hurmerinta lupaa olla lempeä ruutukasvo. Pestiin oli helppo tarttua, sillä herkkä aihe koskettaa vastikään ensimmäisen lapsensa saanutta naista.

Viime syksynä Erilaiset äidit -ohjelma vei AVAn katsojat viihdyttävälle matkalle kymmenen pienen ihmisen ensimmäiseen elinpäivään ja koskettaviin tarinoihin sen ympärillä. Syksyllä starttaavan ohjelman toisen kauden juontaa malli ja tuore äiti Pipsa Hurmerinta, joka on tuttu Top Chef -ohjelman tiukkana tuomarina.

– Erilaisten äitien tyyli on mukava, rauhallinen ja perhekeskeinen, joten tällä kertaa nähdään varmasti erilaista otetta, Hurmerinta sanoo.

Jo ensimmäisellä kaudella suursuosioon noussut ohjelma puhuttelee, koska vanhemmuuden haasteet koskettavat niin monia ihmisiä.

– Jokainen raskaus on erilainen. Siksi on niin monta raskautta ja synnytystä kuin on äitejäkin, Hurmerinta sanoo.

Juontaja lupaa ruutuun taatusti mielenkiintoisia elämäntarinoita. Ohjelmassa nähdään ainakin vankilassa synnyttävä nainen, kahden äidin sateenkaariperhe ja anoreksiasta toipuva äiti.

– Lisäksi tapaamme virolaisen äidin ja syyrialaisen isän, jonka kaksi lasta ovat pakolaisleirillä Libanonissa. Isä yrittää saada lapsia Suomeen. Samaan aikaan pariskunnalle on syntymässä uusi lapsi, Hurmerinta kertoo.

Mukana on kaikkiaan 10 toisistaan hyvin erilaista ja rohkeaa äitiä valmistautumassa uuden ihmisen syntymään.

Kotisynnytys oli liikaa

Hurmerinta on valmistautunut sarjan kuvauksiin katsomalla vanhan tuotantokauden jaksoja. Kotisynnytyksen näyttänyt kohtaus oli kuitenkin vastikään lapsen saaneelle Hurmerinnalle liikaa.

– Tilanne oli liian lähellä, ihan lihasmuistissa, Hurmerinta parahtaa.

Omista synnytyskokemuksista on tulevassa pestissä toki hyötyä.

– Oli kiva lähteä mukaan, koska kyseessä on hyvä ohjelma ja aihe on kiinnostava, Hurmerinta sanoo.

Herkiltä hetkiltä ei sarjassa vältytä.

– Saa nähdä, itkenkö. Nyt tunteet ovat ainakin niin pinnassa, että kaikki itkettää. Tuleva näyttää, olenko elokuussa yhtä herkillä, Hurmerinta sanoo.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Kuvat: Maria Aarnio

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja