Erikoislääkäri Nurmenniemi lähetyksessä: Mies, hoida rohkeasti alakerta kuntoon!

Työterveyshuollon erikoislääkäri Vesa Nurmenniemi kertoi Studio55.fi -ohjelmassa ohjeita miesten seksuaaliterveyteen. Useampi kuin joka toinen yli 50-vuotias mies kärsii erektio-ongelmista, mutta ongelmien juuret ovat syvemmällä.

Vesa Nurmenniemen mukaan ongelmat lähtevät miehen kilpailusta itsensä kanssa. Mies on usein yksin suorittamisessaan, ja verratessaan itseään muihin tai itseensä mies asettaa itselleen turhan korkeita tavoitteita. Siten hän putoaa suorittamisen loukkuun.

Löysin rantein makuuhuoneeseen

Nurmenniemi kertoi ohjelmassa, että mies saattaa olla hämmentynyt vanhenemisen tuomista oireista, mutta ei saa ilmaistua asiaa. Suorittamisella yritetään ratkoa ongelmaa. Ongelmat voivat kuitenkin vain pahentua, ja esimerkiksi seksielämän suhteen voi helposti syntyä rimakauhu.

− Suorittaminen tappaa suorittamisen ja mitä enemmän mies yrittää, sitä vähemmän hän saavuttaa.

Hämmentyneisyys voi johtua fyysisistä oireista kuten testosteronin vähentymisestä, alkoholin käytön lisääntymisestä, tai ruokailutottumusten muuttumisesta. Taustalla voi kuitenkin olla rankempiakin asioita, kuten vaimon tai lasten muutto pois kotoa, tai työpaikan lähteminen alta.

"Takaisin radalle"

Elämänmuutokset ja parantuminen lähtevät Nurmenniemen mukaan pienistä asioista, eikä koskaan ole liian myöhäistä parantua.

− Elimistö korjaa itse itseään. Pienikin liikunnan lisääminen helpottaa, ja ravintoa muuttamalla mennään taas hieman eteenpäin.

Apua kannattaa hakea myös ulkopuolelta, vaikka helppoa se ei aina ole. Nurmenniemi sanoikin, että terveydenhuollossa vallitsee edelleen kohtaamisen ongelma.

− Mies ei pysty puhumaan, eikä tiedä mistä avautua, kun lääkäri ei osaa kysyä.

Nurmenniemen mukaan hyvä hoitosuhde kuitenkin on mahdollinen, ja omaa lääkärikäyntiään voi itsekin helpottaa. Internetistä ja kirjoista voi hakea tietoa, johon voi tutustua ennen tohtorille menoa. Kokonaiskuvan hahmottamisella on tärkeä rooli miehen paranemisessa.

− Jos on vähän pikaruokaa nautittu ja pötsikkä kasvanut, niin kun peilaa asioita asiantuntijan kanssa niin kyllä se ongelma lähtee avautumaan.

− Ei ole miestä joka ei jollain tavalla pääsisi näissä asioissa ja ongelmissa eteenpäin. Ei vain kannata jäädä kotiin makaamaan, vaan lähteä liikkeelle. Lääkäreillä on kyllä keinoja, jotta saadaan välineitä työkalupakkiin ja pyörät pyörimään.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Vesa Nurmenniemi kertoi miehen seksuaaliterveydestä.

Lue myös:

    Uusimmat