Erikoisjoukot-ohjelman keskeyttänyt räppäri kertoo traumoistaan – on yritetty puukottaa useita kertoja

Erikoisjoukot-ohjelmassa keskeyttänyt räppäri kertoo aiemmista kauhukokemuksistaan - on yritetty jopa tappaa 5:39
Tuomas Kauhanen kertoo MTV Uutisten haastattelussa, miten häntä on yritetty puukottaa useita kertoja ja häntä on yritetty myös ampua.

Nuorena koulukiusattu rap-artisti Tuomas Kauhanen kertoo, miten hän ajautui kiusattuna aggression kierteeseen ja niin ikäviin tilanteisiin, että olisi voinut kuolla.

Erikoisjoukot-ohjelman toinen kausi alkoi tiistaina niin rankalla tehtävällä, että peräti kaksi kilpailijaa luovutti heti alkuunsa. Ensin oli vuorossa rap-artisti Papi Pike, ja päivän päätteeksi hänen kollegansa Tuomas Kauhanen

Ohjelman kouluttajat Janne Lehtonen, Jan Knutti, Robin Hendry ja Matias Petäistö laittoivat ensitöikseen 15 julkisuudesta tuttua kokelasta hyppäämään sillalta hyiseen veteen vaatteet päällä, ja paniikin yllättämä Pike oli heti vaikeuksissa ex-painonnostaja Anni Vuohijoen ohella. 

Myöhemmin Piken kunto petti kesken pitkän ja raskaan juoksu- ja kuntotreenin, ja hän jätti leikin kesken.

Kauhasen vuoro tuli samankaltaisessa tilanteessa iltamyöhään Lohjan hylätyllä kalkkitehtaalla.

Kuvauksissa selkäänsä valitellut Kauhanen kertoo MTV Uutisille, että päätös keskeyttää kilpailu selkävaivojen vuoksi heti alkuunsa oli terveyden kannalta paras mahdollinen ratkaisu.

Kuvausten jälkeen selvisi, ettei hän ollut lainkaan sellaisessa kunnossa, että voisi kisata fyysisesti erittäin rankassa kilpailussa. 

Pari viikkoa ennen kuvauksia selässä napsahti ja luulin, että se on noidannuoli. No, se olikin välilevynpullistuma, Kauhanen paljastaa.

Oli täysin oikea ratkaisu keskeyttää kisa, sillä en pystynyt kuvausten jälkeen liikkumaan kunnolla seuraavaan kuukauteen, enkä päässyt ensimmäisen viikon aikana edes ylös sohvalta tai sängystä ilman puolisoni apua. Olin ihan liikuntakyvytön viikon ajan.

Selkä vaivaa edelleen, vaikka kuvauksista on nyt jo yli puoli vuotta.

Selkävaivojen taustalla on jo nuorena laskettelureissulla tapahtunut vakava rinneonnettomuus, jossa Kauhasella repesi perna ja koko vatsa leikattiin auki. Vatsalihakset eivät ole sen jälkeen toimineet, joten koko muu kroppa on kompensoinut aiempia vammoja.

–  Lasketteluonnettomuuden jälkeen minulta lähti taju ja minulla todettiin sisäinen verenvuoto. Lopulta minut kuljetettiin helikopterilla Pohjois-Ruotsissa lähimpään sairaalaan äkilliseen leikkaukseen, ja sain vuoden liikuntakiellon sen jälkeen, Kauhanen kertoo.

Kisassa luovuttaminen harmitti silti, koska Kauhanen olisi halunnut testata rajojaan. Hän tiesi olevansa sellaisessa kunnossa, että kestävyyslajit eivät välttämättä olisi hänen juttunsa. Voimaa hänellä sen sijaan on.

Viimeiset kymmenen vuotta aktiivisesti musiikkia tehnyt Kauhanen on harrastanut tosissaan kamppailulajeja ja sittemmin voimanostoa.

Koulukiusaaminen johti vuosien terapiakierteeseen

Kauhanen kertoi ohjelmassa koskettavasti myös siitä, miten hänen on välillä vaikea sopeutua uusien ihmisten joukkoon, koska häntä on nuorempana koulukiusattu.

Hän kertoo MTV Uutisille käyneensä 15 vuotta terapiassa osittain kiusaamisesta johtuen. Hän on kertonut avoimesti masennuksestaan, paniikkihäiriöistään ja adhd-diagnoosistaan.

Jatkuva kiusaaminen sai Kauhasen muuttumaan aggressiiviseksi, sillä hän kertoo aggression olleen keino selviytyä tilanteesta. Se johti erittäin ikäviin tilanteisiin.

– Minut on yritetty puukottaa kolme, neljä kertaa, minua kohti on ammuttu pari kertaa. Se oli typerää, näköalatonta meininkiä, Kauhanen sanoo.

Kauhanen kertoo yllä olevalla videolla, miten hän pelastui vääristä porukoista ja sai elämänsä jälleen raiteilleen.

Erikoisjoukkojen toisen kauden kokelaina ovat edelleen jäljellä Anni Vuohijoki, poliitikko Susanna Koski, ravintoloitsija Sami Garam, jääkiekkoilija Noora Räty, ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson, somevaikuttaja Mandimai Sundberg, toimittaja ja juontaja Mika Parikka, somepersoona Aleksi Hakanen, yrittäjä Vertti Harjuniemi, radiojuontaja Mari Valosaari, artisti Petra Gargano, scoottaaja Helmeri Pirinen sekä liikunta-alan yrittäjä Oona Tolppanen.

Kokelaat suorittavat kurssilla fyysisesti ja henkisesti varsin brutaaleja harjoitteita, joiden kaltaisia erikoisjoukkoihin pyrkivän on läpäistävä. 

Lue myös:

    Uusimmat