Erikoisista tempauksistaan tunnettu prinsessa Stephanie, 56, käänsi katseita punaisella matolla – tältä aikoinaan sirkukseen karannut kuninkaallinen näyttää nyt

Monacon kohuprinsessa Stephanie käänsi katseita punaisella matolla, kun hän saapui hyväntekeväisyysgaalaan aikuisten lastensa seurassa. Grace Kellyn ja ruhtinas Rainierin nuorin tytär muistetaan erikoisista tempauksistaan.

Monacon kuninkaalliset edustivat viime viikonloppuna punaisella matolla sankoin joukoin, kun prinsessa Stephanie, 56, ilmestyi hyväntekeväisyys gaalaan yhdessä aikuisten lastensa kanssa. Kyseessä oli ABBA-teemainen gaala, jossa kerättiin rahaa Fight Aids -järjestölle, jonka puheenjohtajana prinsessa toimii.

Prinsessa Stephanie saapui paikalle ja käänsi katseita punaisella matolla 70-lukua henkivässä asussa, johon kuuluivat leveälahkeiset valkoiset housut sekä kimonomainen yläosa.

Punaisella matolla äitinsä kanssa olivat myös kaikki prinsessan kolme lasta: tytär Pauline Ducruet, 27, puolisonsa Maxime Giaccardin kanssa, poika Louis Ducruet, 28, vaimonsa Marie Chevallierin seurassa sekä kuopus Camille Gottlieb, 23.

Monacon nykyisen hallitsijan ruhtinas Albertin nuorempi sisar Stephanie on toiminut hyväntekeväisyysjärjestön johdossa vuodesta 2004 lähtien ja on ollut tuttu näky gaalassa perheineen.

Grace Kellyn ja Monacon ruhtinaan Rainier III:n nuorin tytär on ollut naimisissa kahdesti. Ensimmäisen aviomiehensä ja kahden vanhimman lapsensa isän Daniel Ducruetin kanssa hän oli naimisissa vuodet 1995–1996. Vuodet 2003–2004 Stephanie oli naimissa sirkusakrobaatti Adans Lopez Peresin kanssa. 

Nuorin tytär Camille syntyi avioliiton ulkopuolella, ja prinsessa piti tyttärensä isän henkilöllisyyden salassa pitkään. Pari vuotta sitten Instagramia aktiivisesti käyttävä Camille itse kuitenkin vahvisti sosiaalisessa mediassa, että hänen isänsä on palatsin entinen vartija Jean-Raymond Gottlieb.

Prinsessa Stephanie on elänyt kuninkaalliseksi hyvin epätavallisen elämän. Stephanie joutui jo nuorena kokemaan kovia, sillä hän oli kyydissä, kun ruhtinatar Gracen kuljettama auto syöksyi rotkoon kohtalokkain seurauksin Monacossa vuonna 1982. Stephanie selvisi turmasta lievillä vammoilla, mutta hänen äitinsä menehtyi.

Turman jälkeen liikkui sitkeästi huhuja siitä, että ratissa olisi ollut onnettomuushetkellä 17-vuotias Stephanie, ja että tämä olisi riidellyt äitinsä kanssa juuri ennen kuin auto syöksyi alas vuoristotieltä.

– En ajanut silloin, se on selvä. Matkustajan puolen ovi oli murskana, pääsin ulos autosta ainoaa mahdollista reittiä, eli kukin paikalta, Stephanie on oikonut sitkeästi liikkuneita huhuja ja pyysi ihmisiä jättämään hänet rauhaan asiaan liittyen.

Hyväntekeväisyysjärjestön johdossa toimiminen ei ole kuninkaallisille harvinaista, mutta Stephanie on tehnyt elämässään useita muita epätavallisia valintoja. Hän on muun muassa tullut tunnetuksi poplaulajana, uimapukusuunnittelijana ja mallina. Ensimmäinen albumi ilmestyi vuonna 1986 ja se muistetaan hiteistä Flash ja Ouragan.

Kenties eniten Stephanie on kuitenkin ollut otsikoissa värikkään rakkauselämänsä takia. Ennen ensimmäistä avioliittoaan Stephanie ehdittiin yhdistää romanttisessa mielessä muun muasa Hollywood-tähti Rob Loween sekä formulakuski Paul Belmondoon.

Kaksi vanhinta lastaan Stephanie sai henkivartijansa Daniel Ducruetin kanssa jo ennen avioitumista. Isä Rainierilta heltisi lupa häille vasta kahden lapsen jälkeen. Liitto päättyi lopulta kiusalliseen skandaaliin, kun Stephanien tuore aviomies jäi kiinni juhlittuaan läheisissä tunnelmissa "Miss paljaat rinnat" -kisailijan kanssa. Seurauksena ruhtinas karkotti vävynsä Monacosta.

2000-luvun alussa Stephanie järkytti jälleen isäänsä Rainieria, kun hän ihastui sirkuksessa norsunkouluttajana työskennelleeseen Franco Kniehen, jonka hän tapasi Monte Carlossa vuosittain järjestettävillä kansainvälisillä sirkusfestivaaleilla.

Stephanie lähti kolmen lapsensa kanssa sirkuksen mukaan – ja tytär Pauline jopa esiintyikin joissain sirkuksen ohjelmanumeroissa. Suhde naimisissa olevaan norsunkouluttajaan kesti vain noin vuoden, mutta vuonna 2003 Stephanie avioitui samassa sirkuksessa työskennelleen portugalilaisen akrobaatin Adans Lopez Perezin kanssa. Myös Stephanien toinen avioliitto päättyi eroon noin vuoden jälkeen.

Viime vuosina Stephanie ei ole enää ollut kohuotsikoissa, vaan on ilmeisesti keskittynyt hyväntekeväisyystyöhönsä. Sen sijaan nuorin tytär Camille Gottlieb on saanut valtavasti kansainvälistä huomiota, sillä tämän on havaittu näyttävän somekuvissaan aivan edesmenneeltä isoäidiltään Grace Kellyltä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja