Erikoishaastattelu! Näin suosittu Tuplakääk-podcast sai alkunsa – Enni ja Kirsikka yrittivät ensin houkutella ystäviään mukaan: "Annoimme potkut"

7:39
Katso video: Juontajat kertovat, miten Tuplakääk-podcast syntyi.

Enni Koistinen ja Kirsikka Simberg luotsaavat suosittua Tuplakääk-podcastia.

Tuplakääk on suureen suosioon noussut podcast, joka keskittyy Hollywoodin kiinnostavimpiin julkkisjuoruihin. Podcastia luotsaavat ystävykset Enni Koistinen ja Kirsikka Simberg.

Ystävykset pitivät aikoinaan yhdessä blogia ja alkoivat miettiä sen lisäksi yhteistä podcastia. Illanistujaisissa kaksikko yritti saada ystäviään mukaan äänittämään yhdessä keskusteluita kännykälle.

– Meidän mielestämme muut olivat aina niin vakavamielisiä ja heillä oli tylsiä juttua, että annoimme potkut ja jatkoimme kahdestaan, Simberg naureskelee.

Kaksikko muistelee, että kaikki alkoi tammikuussa kuusi vuotta sitten, kun podcasteja ei hirveästi vielä ollut. Ystävykset pyörittelivät erilaisia aihealueita, mutta kiinnostus Hollywood-juoruihin yhdisti heitä ja niin syntyi Tuplakääk.

– Me olimme Kirsikan sohvalla, keksimme saman tien nimen, otettiin puhelin käteen ja äänitettiin ensimmäinen jakso, Koistinen kertoo.

Ystävykset olivat verkostoituneet jo ennen ensimmäistä jaksoa ja kuulleet mielenkiintoisia asioita laulajalegenda Madonnasta sekä muun muassa ex-huippumalli Naomi Cambellista. Katso yllä olevalta videolta, mitä kaikkea he olivat kuulleet.

Podcast oli aluksi ystävysten blogialustalla ja se sai näkyvyyttä nopeasti, pian tuhannet ihmiset kuuntelivat sitä ja puhuivat siitä. Nopeasti alkanut suosio alkoi mietityttää etenkin Koistista.

– Minua kuumotti aluksi tehdä sitä omalla nimellä, kun meillä oli silloin vielä siviiliammatit. Mietin, että mitä jos meidän asiakkaamme googlettaa meidän nimet ja sieltä tuleekin juorupodcast. Kirsikka tsemppasi, ettei siinä ole mitään noloa, Koistinen kertoo.

Aluksi ystävykset tekivät podcastia miten sattuu, eikä heillä ollut sen tarkempia suunnitelmia. Somevaikuttaja Alexa Dagmar näki Tuplakääkin suosion ja kysyikin ystäviltään, miksi he eivät tee sitä vielä paremmin ja järjestelmällisemmin.

– Me teimme sitä vain, kun meillä oli hauskaa, eikä ollut mitään tavoitteita. Alexa yhdisti meidät Ninja Huhtamäen kanssa, joka on nykyään Podmeellä. Ninja auttoi meitä alkuun. Lopulta meillä oli paikka, missä äänittää säännöllisesti ja sitä kautta tuli järjestäytyneempää, Simberg kertoo.

Yllä olevalla videolla Koistinen ja Simberg kertovat, miksi he eivät spekuloi suomalaisia julkkisjuoruja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja