Mainos

Nasasta vuotanut dokumentti: Mahdoton moottori voi viedä Marsiin 70 päivässä

Nasan dokumentti osoittaa, että moottori, joka rikkoo Newtonin kolmatta lakia, voi luoda työntövoimaa. Niin kutsuttu EmDrive saattaa viedä meidät Marsiin 70 päivässä. MTV Uutiset julkaisee artikkelin yhteistyössä Tieteen Kuvalehden kanssa.

Sitä kutsutaan leikkisästi ”mahdottomaksi moottoriksi”, sillä sen ei pitäisi toimia lainkaan.

Moottori rikkoo Newtonin kolmatta lakia, jonka mukaan ”voima on vastavoima”. Toisin sanoen kappaleessa pitäisi olla vastavoima, esimerkiksi pakokaasut, jotta työntövoima saataisiin aikaan.

Ja sitä EmDrivellä ei ole, sillä se ei tuota pakokaasuja eikä se myöskään käytä polttoainetta.

Mahdoton moottori

Nasan Eagleworks Laboratorystä vuotaneen dokumentin mukaan Nasa on nyt testannut moottoria ja saanut selville, että se tuottaa tyhjiössä 1,2 millinewtonia kilowattia kohden. Newton on SI-järjestelmässä voiman yksikkö, joka on nimetty Isaac Newtonin mukaan.

Jos otetaan vertailukohteeksi aurinkopurje, joka on suosituin tapa luoda työntövoimaa ilmaa polttoainetta, sillä saadaan aikaan vain 6,67 mikronewtonia kilowattia kohden.

Muut tutkijat eivät vielä ole ehtineet kommentoida hämmästyttäviä tuloksia.

Jos EmDrive toimii, lentävät autot ja matka Marsiin 70 päivässä ovat pian totta.

Mikroaallot tuottavat työntövoiman

EmDrive (Electromagnetic Propulsion Drive) poikkeaa kaikista muista moottoreista siten, että se ei tarvitse polttoainetta. Siinä työntövoima luodaan suurienergiaisilla mikroaalloilla, jotka suunnataan umpinaiseen kartiokammioon. 

Mikroaallot kimpoavat kammion seinistä ja alkavat siksakata kammiossa. Mikroaaltojen nopeus on kartion pohjalla suurempi kuin sen kärjessä. Siksi pohjaan kohdistuu suurempi paine kuin kärkeen.

Pohjaan kohdistuva paine työntää moottoria eteenpäin ja luo siten työntövoimaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.