Erikoinen maailmanennätys Britanniasta: Vampyyrit kokoontuivat kunnioittamaan Draculaa

1369 vampyyriksi pukeutunutta ihmistä kokoontui juhlimaan 0:50
Tällaista oli meno vampyyrien ennätyksiä rikkoneessa kokoontumisessa historiallisessa Whitby Abbeyssa.

Maailmassa rikotaan jatkuvasti kaikenlaisia maailmanennätyksiä. Isossa-Britanniassa rikottiin äskettäin kuitenkin erikoisempaan kastiin kuuluva ennätys.

Whitby Abbeyssa Pohjois-Yorkshiressa tehtiin 26. maaliskuuta uusi Guinnessin maailmanennätys, kun paikalle saapui 1369 vampyyriksi pukeutunutta ihmistä.

Kokoontumisella oli tarkoitus juhlistaa kirjallisuuden klassikkoteosta, Bram Stokerin Draculaa , ja sen 125:ttä juhlavuotta.

Paikkana vuonna 657 valmistunut Whitby Abbey on sopiva, sillä sen on kerrottu inspiroineen irlantilaista Stokeria kirjoittamaan kuuluisan vuoden 1897 kauhuromaaninsa. Britannica kertoo, että romaanin päähenkilö on kreivi Dracula, kuolematon transilvanialainen vampyyri, joka saa voimansa imemällä ihmisen verta. Tarina ja Draculan hahmo perustuvat aiempaan vampyyrikirjallisuuteen sekä keskieurooppalaisiin kansantaruihin vampyyreista.

Tiukka pukukoodi

Maailmanennätyksen rikkoneessa kokoontumisessa ei saanut pukeutua ihan millaiseksi vampyyriksi tahansa. Twilightin auringossa kimmeltävät teinivampyyrit eivät olisi asuksi kelvanneet ja sama päti myös 1990-luvulla suursuosiota niittäneen Veren vangit -elokuvan kohtalokkaisiin komistuksiin.

Maailmanennätys rikottiin klassista vampyyrien pukukoodia noudattaen. Asuksi kelpasivat mustat kengät, mustat suorat housut tai mekko, liivi, pusero, musta viitta tai kauluksellinen päällystakki –  unohtamatta vampyyrien kulmahampaita.

Guinnessin maailmanennätys rikkoontui, kun kaikki osanottajat seisoivat samassa paikassa viiden minuutin ajan. CNN kertoo, että edellinen ennätys isoimmasta vampyyreiksi pukeutuneiden ihmisten kokoontumisesta oli vuodelta 2011. Silloin Virginiassa kokoontui 1039 vampyyriksi pukeutunutta henkilöä.

Lue myös:

    Uusimmat