Mikko Penttilän uutuussarja perehtyy Kaiken maailman ennätyksiin

Kaiken maailman ennätykset on uusi komediallinen viihdeohjelma, jossa ennätysfani Mikko Penttilä avaa salaisen arkistonsa ja esittelee uskomattomia Guinnessin ennätyksiä ympäri maailmaa.

Maaliskuussa starttaa uusi komediallinen viihdeohjelma Kaiken maailman ennätykset, jossa uppoudutaan Guinnessin ennätysten saloihin Myyrässäkin kisaavan Mikko Penttilän johdolla. Penttilän luona arkiston syövereissä kyläilee joka viikko julkisuudesta tuttuja vieraita, jotka vastaavat erikoislaatuisiin kysymyksiin ja pääsevät itsekin kokeilemaan ennätysten tekemistä.

Yksinkertaisinkaan asia ei ole niin helppoa kuin ensivaikutelman perusteella voisi kuvitella, ja sen saavat kokea myös ennätyksiä kokeilevat vieraat. Kuinka monta katapultilla ammuttua vaahtokarkkia Jenni Kokander saa napattua suuhunsa? Miten Ile Uusivuorelta sujuu vessapaperirullan avaaminen yhdellä kädellä? Entä miksi Ali Jahangiri kävelee legopalikoiden päällä? Vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin selviävät Kaiken maailman ennätyksissä!

– Viimeinkin pääsen näyttämään katsojille jotain, mistä olen oikeasti kiinnostunut. Suhtaudun ennätyksiin rakkaudella ja intohimolla, mutta myös niille kuuluvalla kunnioituksella ja vakavuudella, Penttilä kuvailee. 

Juontajana toimiva ennätysfani "Mikko Penttilä" ei todellisuudessa ole oikea Mikko Penttilä. Hän ei ole ohjelmaa juontava näyttelijä, vaan näyttelijä, joka esittää juontajaa. Näin Penttilä itse selventää:

– Kaikki näyttelijät eivät ole juontajia, mutta he kaikki voivat näytellä juontajaa. On jännää ja hauskaa esittää kaikenlaisia hahmoja, mutta nyt saan olla vihdoin Mikko Penttilä – tosin hänkin on hahmo.

Suurelle yleisölle Putouksesta tutuksi tullut Penttilä on esiintynyt niin tv-sarjoissa, elokuvissa kuin teatterissakin. Erityisesti Penttilä muistetaan Putouksen 10. kauden sketsihahmokilpailun voittaneesta Taika-Pasi-hahmostaan.

Tiesitkö, että…

 • Kuopiolainen Anssi K. Lahtinen soitti hanuria yhtä soittoa 40 tuntia ja 3 minuuttia?
 • Maailman suurin ukulele on 3,99 metriä pitkä?
 • Minuutissa saa päällä rikki 46 puista wc-istuinta?
 • Ruotsalainen Ola Kvarnström sai työnnettyä kielellä nenäänsä 33 tulitikkua?
 • Maailman pisin pieru on 2 minuuttia ja 42 sekuntia?
 • Maailman nopein nenällä kirjoittaja saa naputeltua 103 sanaa hänelle annettua tekstiä 40 sekunnissa?
 • Pisin matka heittää nakki hotdog-sämpylän väliin on 43,60 metriä?

Mikko tietää. Nyt tiedät sinäkin!

Fakta: Guinness World Records

Guinnes World Records on maailman myydyin tietokirja, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1955.

Tällä hetkellä ennätyksiä on voimassa noin 40 000, mutta tilanne muuttuu jatkuvasti vanhojen ennätysten rikkoutuessa ja uusia keksittäessä. Useimmin rikottuihin ennätyksiin kuuluvat esimerkiksi pisin dj-maraton ja raskain liimalla nostettu esine.

Eniten Guinnessin ennätyksiä on yhdysvaltalaisella Ashrita Furmanilla, jolla on tällä hetkellä nimissään lähes 200 ennätystä.

Kaiken maailman ennätykset mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla 27.3. alkaen klo 19.30. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja