Erikoinen autoviritys keräsi katseita helsinkiläisessä kauppakeskuksessa – tarkastaja: "Tämä on minulle aivan uusi tuttavuus"

Erikoinen autoviritys keräsi katseita helsinkiläiessä kauppakeskuksessa – Tarkastaja:"Tämä on minulle aivan uusi tuttavuus" 0:34
Katso video auton takalasiin tehdystä erikoisesta viritelmästä!

Helsingin kauppakeskus Itiksessä sunnuntaina vierailleet ovat saattaneet hieraista silmiään nähdessään parkkihallissa olleen auton takalasissa erikoisen viritelmän. 

Artikkelin videolla näkyvän sinisen Peugeot-merkkisen auton takalasinpyyhin oli jostain syystä korvattu lumiharjalla.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tarkastaja Tatu Siivosen mukaan kyseisenlainen viritelmä ei automaattisesti ole laiton. 

– Takalasinpyyhin ei ole koskaan tullut pakolliseksi varusteeksi, vaan sen saa halutessaan ottaa kokonaan pois. 

– Toisaalta nämä ovat hyvin paljon myös toteutuksesta kiinni. Jos lumiharjalla on esimerkiksi putoamisriski, pitää asia arvioida erikseen, eli ei voida automaattisesti myöskään sanoa, että kyseinen viritelmä olisi täysin laillinenkaan. 

Siivosen mukaan omaan autoon saa tehdä pieniä muutoksia ilman muutoskatsastusta. Pienemmät muutokset, jotka eivät merkittävästi muuta auton ominaisuuksia tai käyttötarkoitusta, tarkastetaan ajallaan määräaikaiskatsastuksessa. 

Siivonen kertoo, että katsastajat kohtaavat työssään kaikenlaisia viritelmiä. 

– Omalla kohdalla mieleen on jäänyt tapaus, jossa auton polkimiin on tehty jatkokappaleita, joiden avulla hieman lyhyempikin kuljettaja on voinut yltää polkimiin. 

– En ole kyllä aiemmin lumiharjaa nähnyt takalasinpyyhkijänä. Tämä on minulle aivan uusi tuttavuus, Siivonen toteaa. 

Oletko sinä kohdannut arjessasi erikoisia autoviritelmiä? Lähetä kuva tai video MTV:n WhatsApp-numeroon 040 578 5504.

Lue myös:

    Uusimmat