Erika Vikman ei piittaa vihakommenteista eikä koe enää häpeää: ”Mun kaltaisia ihmisiä tarvitaan”

15:44
Erika Vikman vieraili viime syksynä Possessa.

Erika Vikman ei anna kitkerien kommenttien mennä ihon alle.

Laulaja Erika Vikman on urallaan saanut paljon positiivista palautetta, mutta sekaan on mahtunut myös runsaasti vihakommentteja.

Enää kitkerät kommentit eivät kuitenkaan pääse laulajan ihon alle. 

– Vihakommentit eivät mene enää laisinkaan ihon alle. Vihaajat vihaa, ja mun kaltaisia ihmisiä tarvitaan näyttämään suuntaa siihen, että on ok olla sinut feminiinisyytensä kanssa, Vikman kommentoi MTV Uutisille. 

Laulajan estetiikka ja kappaleet käsittelevät avoimesti seksuaalisuutta ja itsensä ilmaisua. Vikmanin mukaan hänen työstään herännyt keskustelu on kuitenkin hyvä asia.

– En osaa nähdä sitä, onko juuri minulla suuri merkitys yhteiskunnassa, mutta käsittelemilläni aiheilla on suuri merkitys. Jotain tässä ollaan tekemässä oikein, hän pohtii.

– Tälle ajattelulle on tilaa Suomessa. En ole kuitenkaan korottamassa itseäni mihinkään asemaan, sillä lauluja tässä vain tehdään ja esitetään.

Vikman iloitsee saamastaan positiivisesta palautteesta. Rohkeiden tarinoiden ja kappaleiden taustalla on myös voimaantumista.

– Ihmiset lähettävät tarinoita siitä, mistä tulevat ja millaista kamppailua he käyvät omassa elämässään. On aina hienoa, että joku saa voimaa jostain laulustani.

– Jos joku uskaltaa olla oma itsensä sen takia, että on kuunnellut lauluni, se on aika liikuttavaa. Tuntuu, että työlläni on merkitys, hän iloitsee.

Sinkkuelämää

Tovi sitten Dannysta eronnut laulaja kertoo viihtyvänsä sinkkuna. Haikailuja parisuhteesta hänellä ei ole.

– No tuota.. Täytyy sanoa, että tällä hetkellä viihdyn vapaana kuin taivaan lintu, Vikman nauraa.

Laulaja kertoo fokuksensa olevan tällä hetkellä täysin urassaan. Kaikki haaveet painottuvat myöskin työntekoon.

– Ainoa minne haikailen, on oma työni, joka on ollut h*lvetin kauan tauolla, Vikman tiivistää.

Edellinen keikka Vikmanilla oli UMK-esiintymisiä lukuunottamatta marraskuussa. Koronasulun aikana erityisesti kulttuuriala on kokenut kovia, ja hallituksen toiminta onkin herättänyt kentällä laajaa keskustelua.

– Olemme kollegoideni kanssa keskustelleet koronatilanteesta paljon, ja koemme että kulttuuriala on ihan pakan pohjimmaisena. Silti ihmiset eivät voisi elää ilman musiikkia ja elokuvia. Tässä on ristiriitaa.

– Musiikilla, kulttuurilla ja taiteella on ääretön voima. Terveisiä hallitukselle, laulaja tykittää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja