Erdogan vertasi Netanjahua Hitleriin: "Hän on rikkaampi ja saa tukea lännestä – he saavat meidät kaipaamaan Hitleriä"

Erdogan vertasi Netanjahua Hitleriin 1:01
Video: Erdogan vertasi Netanjahua Hitleriin

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan hyökkäsi Israelin pääministeriä Benjamin Netanjahua vastaan vertaamalla Israelin Gazan palestiinalaisten kohtelua natsien juutalaisten kohteluun toisen maailmansodan aikaan.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

– Ihmiset puhuivat ennen pahaa (Adolf) Hitleristä. Mutta mikä ero tässä on? He saavat meidät kaipaamaan Hitleriä, Turkin presidentti pamautti.

Erdoganin mukaan Netanjahu voisi olla jopa pahempi kuin Hitler, sillä hänellä on enemmän resursseja.

– Hän on rikkaampi kuin Hitler ja hän saa tukea lännestä. Yhdysvalloista tulee kaikenlaisia resursseja. Ja mitä he tekevät resursseilla? He tappavat yli 20 000 gazalaista.

Näin Netanjahu vastasi

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu vastasi kritiikkiin toteamalla, että Erdogan on viimeinen henkilö, joka voi saarnata, sillä hän syyllistyy kansanmurhaan kurdeja vastaan ja vangitsee toimittajia.

Äärijärjestö Hamasin hallinnoima Gazan terveysministeriö kertoi tiistaina, että Gazan uhriluku on noussut nyt lähes 21 000 ihmiseen sitten lokakuussa alkaneen Israelin hyökkäyksen.

Turkin joukot ja ilmavoimat ovat hyökänneet useita kertoja Syyrian ja Irakin puolelle kukistaakseen PKK:n sisarjärjestön YPG:n kurditaistelijat, ja hyökkäykset jatkuvat yhä.

Katso myös: MTV Uutiset Israelissa: Netanjahu valmistelee kansaansa pitkään sotaan

MTV Uutiset Israelissa: Netanjahu valmistelee kansaansa pitkään sotaan 2:30

Lue myös:

    Uusimmat