Eppu Normaalin 40-vuotisen uran salaisuus on selvillä: "Olemme ymmärtäneet pitää pausseja, kun tarpeeksi kyrsii"

Aku Syrjä: Ennen kaikkea olemme viihdyttäneet itsejämme 12:00

Aku Syrjä ja Juha Torvinen kertoivat Huomenta Suomessa, ettei Eppu Normaali -yhtye ole koskaan paininut niin sanottujen taiteellisten erimielisyyksien kanssa. 

Eppu Normaali -yhtye juhlii nelikymppisiään tänä vuonna. Samalla myös Eput-niminen dokumenttielokuva saa ensi-iltansa tänään perjantaina. Aku Syrjä kertoo Huomenta Suomessa, että yhtyeen pitkän iän salaisuus on se, että he kestävät erilaisuutta. 

– Siedämme toisiamme. Se syntyy siitä yhteisestä olemisesta ja tavasta tehdä. Jokainen on löytänyt oman roolinsa, jossa toimia, Syrjä sanoo. 

Juha Torvinen jatkaa, että Eput ovat uransa varrella osanneet pitää taukoja. 

– Olemme ymmärtäneet pitää pausseja, kun naamat tarpeeksi kyrsii. Emme ole ikinä vakavasti miettineet, että pistetään homma pakettiin. Olemme vain pitäneet lomaa tästä hommasta.

Torvisen mukaan olisi epänormaalia, jos bändin sisällä ei olisi niin monen vuoden aikana ollut joitakin riitoja tai kriisejä. 

– Ne riidanaiheet ovat muuttuneet ja se, mihin kiinnitetään huomiota ja mistä hermostutaan. Musiikillisia erimielisyyksiä meillä ei käytännössä ole koskaan ollut, Syrjä jatkaa. 

– Kun Eppuja ei jonain päivänä enää ole, niin tulee aikamoinen aukko elämään, Torvinen sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat