Martti Syrjä Eput-elokuvasta MTV:lle: Sensuurirajaa ei ole vielä koeteltu

Eppu Normaalista tehtävän elokuvan taiteellinen näkemys on yhtyeen sijaan elokuvan ohjaajalla.

Suomirock-jättiläisiin kuuluva Eppu Normaali julkisti keskiviikkona 40-vuotisjuhlavuotensa huipennuksen. Tänä vuonna pyöreitä vuosia juhlivasta yhtyeestä tehdään dokumenttielokuva nimeltä Eput.

Eppu Normaalin laulaja Martti Syrjä, 57, kertoo MTV.fille, että elokuvaprojektia ei pidetty erityisesti salassa.

– Siitä ei ollut mitään kerrottavaa ennen kuin nyt. Nyt oli tarve kertoa, Syrjä sanoo Helsingin Kinopalatsissa pidetyn tiedotustilaisuuden yhdeydessä.

– Tähän asti on ollut viisasta olla hiljaa, sillä työ on ollut vielä vaiheessa.

Yhtyeen 40-vuotisen uran aikana on ehtinyt varmasti tapahtua monenlaista. Ovatko yhtyeen jäsenet sopineet yhteisiä linjoja esimerkiksi sen suhteen, että joistakin asioista ei puhuta kameroiden edessä?

– Sensuurirajaa ei olla vielä jouduttu koettelemaan. Ohjaajalla on kaikki valtuudet valikoida mukaan materiaali, mitä hän haluaa ja jokaisella meidän jäsenellä on oma oikeutensa olla kertomatta joistain asioista, jos niin haluaa.

– Elokuvan kohdalla olen ottanut sen linjan itseni, ajatusteni ja odotusteni suhteen, että minulla ei ole mitään odotuksia. Haluan jättää elokuvan täysin tekijätiimin ja ohjaajan näkemyksen varaan. Taiteilijalle täytyy jättää vapaat kädet. Muuten ei synny taidetta.

Martti Syrjä laittoi kuvaustilannetta varten silmilleen niin sanotut virkalasit.

Vuonna 2006 Eppu Normaali julkaisi 30-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi alastonkalenterin. Tänä vuonna vietettävän 40-vuotisjuhlan tiimoilta moista ei ole luvassa.

– Niin isoja kalentereita ei tehdä, että me mahtuisimme sen sivuille. Pitäisi olla A3-kokoa. Tai A2, Martti Syrjä toteaa naureskellen.

Yllätyksiä on silti vielä juhlavuoden kunniaksi luvassa.

– En paljasta niistä sen enempää. Se on sellainen juttu, että ne eivät olisi enää ylläreitä, jos ne paljastettaisiin.

Lue myös:

    Uusimmat