Mainos

Epäsiisteyttä, liian pienet tilat ja vähän henkilökuntaa – yksityisessä päiväkodissa runsaasti huomautettavaa

Turussa toimivan yksityisen päiväkodin toiminnasta on löytynyt runsaasti huomautettavaa. 

Lounais-Suomen aluehallintoviraston mukaan Varissuolla toimivan Touhula Varhaiskasvatus Oy:n päiväkotiin on otettu esimerkiksi liikaa lapsia. Kun paikkoja olisi 62 lapselle, on sinne otettu 82 lasta. Osalla lapsista on osa-aikainen hoitosopimus.

Tehy-lehden mukaan myöskään päiväkodin hygienia ei ole kunnossa.

Lehti sanoo henkilökunnan kirjelmään viitaten, että esimerkiksi päiväkodin wc-tilat ovat saattaneet olla viikon pesemättä.

"Huomattava henkilöstövaje"

Turun aluehallintovirasto teki päiväkotiin tarkastuksen maaliskuun alussa.

MTV Uutisten haltuunsa saaman tarkastuspöytäkirjan mukaan maaliskuun 6. päivänä, jolloin tarkastus tehtiin, päiväkodissa oli 10 työntekijää, joista kelpoisuusehdot täytti päiväkodin johtajan mukaan seitsemän. 

Tarkastuksen aikana poistui yksi henkilökunnasta ja sitä ennen aamupäivällä oli poistunut toinen, eikä sijalle tullut uutta henkilökuntaa. Tarkastuspöytäkirjan mukaan päiväkodin lapsiryhmissä oli huomattava henkilöstövaje.

Pöytäkirjassa mainitaan myös, että tilojen yleisilme oli epäsiisti, ja että lasten oikeus hyvään varhaiskasvatukseen ei toteudu, kun tilat ovat liian pienet sinne sijoitetulle lapsimäärälle. Toiminnassa ei ole myöskään huomioitu lasten erityispiirteitä kuten suomea toisena kielenä. 

Toimitusjohtaja: vanhemmat tyytyväisiä

Touhula Varhaiskasvatus Oy:n toimitusjohtaja Jari Mäki-Runsas kiistää väitteet siitä, että henkilökuntaa olisi päiväkodissa liian vähän.

– Meillä oli tarkastusajankohtana päiväkodissa 65 lasta ja 11 kasvattajaa sekä päiväkotiapulainen eli henkilökunnan määrä on ollut lain ja asetuksen mukainen.

Lasten päivähoitosopimuksia päiväkodissa on kuitenkin enemmän kuin 65.

– Näin on, koska osa lapsista on osa-aikahoidossa tai osaviikkoisesa hoidossa. Perheessä voidaan olla esimerkiksi vuorotyössä niin, että perhe tarvitsee vain tiettyinä viikkoina hoitopaikan.

Mäki-Runsaan mukaan päiväkodin tilat ovat uudet ja riippuen kuntien tulkinnasta tiloissa saisi olla samaan aikaan 62 lasta. 

– Tarkastuspäivänä se ylittyi kolmella ja olemmekin nyt käynnistäneet keskustelun terveystarkastajan kanssa, voisiko määrän nostaa 65 lapseen. Jos se ei onnistu, sitten lapsimäärää vähennetään.

Tehy-lehden kertomiin hygieniapuutteisiin Mäki-Runsas kommentoi, että päiväkotiapulainen huolehtii wc-tilojen puhtaudesta päivittäin.

Mäki-Runsas korostaa, että kaikissa Touhula-päiväkodeissa mitataan asiakastyytyväisyyttä kaksi kertaa vuodessa.

– Varissuolla viimeisin mittaus tehtiin lokakuussa ja silloin vanhemmat ovat antaneet päiväkodille arvosanan 4,57 yhdestä viiteen olevalla asteikolla. 

Tarkastusraportin puutteisiin ja huomautuksiin liittyen Touhula-päiväkodit ovat laatineet selvityksen ja päiväkotiin on tarkoitus tehdä pian uusi tarkastus.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.