Mainos

Epäilyksiä Bosnian serbien presidentinvaaleista

Länsivalloilla on yhä epäilyksiä Bosnian serbien presidentinvaalien pitämisestä joulukuussa, sanoi Yhdysvaltain Bosnian-erityislähettiläs Robert Gelbard tänään. Gelbard neuvotteli hieman aiemmin Bosnian presidenttineuvoston serbijäsenen Momcilo Krajisnikin kanssa.

Gelbardin mukaan länsimaiden suurin varaus vaalien järjestämiseen on se, että ne ovat liian lähellä Bosnian serbien parlamenttivaaleja marraskuussa.

Ety-järjestö on sopinut, että parlamenttivaalit pidetään 23. marraskuuta järjestön valvonnassa. Krajisnik ja Bosnian serbitasavallan presidentti Biljana Plavsic ovat puolestaan sopineet, että presidentinvaalit järjestetään kahden viikon kuluttua presidentinvaaleista.

Gelbardin mukaan Krajisnik ilmoitti, ettei hän hyväksy myöskään parlamenttivaalien järjestämistä, jos niitä eivät seuraa presidentinvaalit. Gelbard sanoi lehdistötilaisuudessa aikovansa keskustella vaalien aikataulusta Bosnian ns. yhteysryhmän jäsenmaiden kanssa.

Plavsic ja kovan linjan serbeihin lukeutuva Krajisnik haluavat pitää molemmat vaalit ennen vuoden loppua, jotta kovalinjalaisten ja Plavsicin valtataistelulle saataisiin loppu.

Länsimaat ovat huolissaan siitä, että Plavsic häviäisi vaalit ja sotarikoksista syytetylle Radovan Karadzicille uskolliset kovalinjalaiset saisivat yhä vahvemman aseman Bosnian serbitasavallassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.