Epäilyjä talousrikoksista ja korruptiosta: Suomalaisia pörssiyhtiöitä KRP:n tutkinnassa

Keskusrikospoliisin rikostarkastaja Markku Ranta-aho vahvistaa MTV Uutisille, että KRP:n tutkinnassa on useita pörssiyhtiöihin liittyviä talousrikos- ja korruptioepäilyjä.

– Tällaisia on esitutkinnassa, mutta en kommentoi niitä tarkemmin, Ranta-aho sanoo.

Ranta-aho ei kerro edes sitä, milloin esitutkinnat ovat alkaneet. Poliisi ei avaa tässä vaiheessa myöskään sitä, millaisista summista tai rikosnimikkeistä rikosepäilyissä on kysymys.

– Meillä voi olla sellaista tietoa, jolla voi olla vaikutusta pörssikursseihin, Ranta-aho perustelee erittäin vaitonaista linjaa.

Poliisi julkaisi osana Harmaan talouden torjuntakampanjaa Facebook-päivityksen, jossa kerrottiin poliisin tutkivan veroparatiiseja ja suuryritysten tekemiä talousrikoksia.

Ranta-ahon mukaan keskeneräiset esitutkinnat ovat luonteeltaan sellaisia, ettei niiden sisältöä voi avata tutkinnan kestäessä, koska se vaarantaisi tutkinnan onnistumisen, mahdollistaisi rikoshyödyn piilottamisen ja todisteiden hävittämisen.

– Edellä mainitut jutut ovat varsin pitkäkestoisia tutkittavia, koska niissä joudutaan turvautumaan ulkomailta saatavaan oikeusapuun, jonka antaminen on aina ulkomaisen viranomaisen päätettävissä. Lisäksi jutut ovat tutkinnallisesti ja tunnusmerkistöltään monimutkaisia, kuten esimerkiksi arvopaperimarkkinarikokset, joihin todisteiden hankkiminen on työlästä, Ranta-aho sanoi Facebook-päivityksen mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja