Entiseltä Liverpool-tähdeltä karu paljastus rajusta yhteenotosta seurakaverin kanssa – ”Se olisi voinut päättää urani”

Entinen Liverpool-puolustaja John Arne Riise ja hänen entinen pelikaverinsa Craig Bellamy ottivat rajusti yhteen joukkueen vierasmatkalla vuonna 2007. Nyt norjalainen on paljastanut uudessa Running Man -kirjassaan, mitä kaksikon välillä todella tapahtui.

Tapahtuma juontaa juurensa vuoteen 2007, jolloin Liverpool matkusti hyvissä ajoin Espanjaan valmistautuakseen Barcelonaa vastaan pelattavaan Mestarien liigan jatkopeliin. Joukkue vietti aikaansa rennosti harjoitellen ja lepäillen auringossa useamman päivän ajan ennen tosikoitosta.

Eräänä päivänä joukkue oli istumassa iltaa ravintolassa, jossa useampi pelaaja nautti myös alkoholia. Sen piti olla rauhallinen ilta, josta muodostuikin raju yhteenotto kahden seurakaverin välillä.

Tapahtumaketju sai alkunsa, kun illan edetessä Riisen seuratoveri Craig Bellamy alkoi yllyttää Riiseä laulamaan karaokea. Bellamy jatkoi yllytystä niin pitkään, kunnes Riise sai tarpeekseen ja sanoi Bellamylle mielipiteensä painavasti.

– En aio laulaa. Pidä turpasi kiinni tai hakkaan sinut, Riise kertoo kirjassa huutaneensa.

Bellamy suivaantui Riisen kommentista ja vastasi samalla mitalla takaisin.

– Minä aion tappaa sinut senkin oranssitukkainen kusipää, Bellamy huusi takaisin Riisen mukaan.

Riise poistui ravintolasta ja meni hotellihuoneeseensa nukkumaan. Hän jätti kuitenkin huoneen ovensa lukitsematta, sillä hänen kämppiksensä Daniel Agger jäi vielä ravintolaan. Riisen yöunet katkesivat keskellä yötä, kun hänen huoneen ovi avautui.

– Heräsin pimeässä siihen, kun joku avasi oven. En nähnyt mitään, mutta luulin sen olevan Agger. Jostain syystä kuitenkin aistin, että hän se ei kuitenkaan ollut. Sitten näin Bellamyn jalkopäädyssäni golfmaila kädessään. Hän nosti mailan päänsä yläpuolelle ja löi niin kovaa kuin pystyi. Hän yritti osua sääriini, mikä olisi voinut päättää urani, mutta ehdin vetää jalan sivuun juuri ajoissa.

– Nousin ylös ja nostin lakanan väliimme kuin härkätaistelija konsanaan. Bellamy nosti mailansa ja löi uudelleen. Tällä kertaa hän osui täydellä voimalla lonkkaani ja seuraavaksi reiteeni, Riise kuvailee kirjassaan.

Riise kertoo kirjassa, että Bellamy oli suuttunut Riisen sanomisista ja oli todella raivostuneena. Kiivaan sananvaihdon jälkeen Bellamy lopulta poistui huoneesta. Yhteenotto levisi nopeasti koko joukkueen tietoisuuteen, ja Bellamy pyysi Riiseltä anteeksi seuraavana päivänä.

Riitapukarit nousivat ratkaisijoiksi

Dramatiikka ei kuitenkaan loppunut siihen. Barcelonaa vastaan pelatusta ottelusta muodostui todellinen trilleri. Barcelona johti ottelua 1-0, kun Craig Bellamy onnistui maalinteossa. Bellamy päätti tuulettaa osumaansa tavalla, joka nousi nopeasti koko jalkapallomaailman puheenaiheeksi. Tuuletuksessaan Bellamy pysähtyi kulmalipulle, esitti pitävänsä golfmailaa kädessään ja teki heiluriliikkeen. Tämä sai Riisen erittäin vihaiseksi.

– Mielestäni se oli todella epäkunnioittavaa. Se paljasti hänen anteeksipyyntönsä todellisen luonteen, Riise toteaa kirjassa.

Ottelu päättyi lopulta Liverpoolin 2-1-voittoon. Riise vastasi ottelun voittomaalista. Kuka syötti? No Craig Bellamy tietenkin. Hetken aikaa kaikki oli hyvin ja kaksikko tuuletti osumaa sylikkäin kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan. Vahinko oli kuitenkin jo tehty.  

Lähde: Guardian

Lue myös:

    Uusimmat