Entiseltä F1-kuskilta sensaatiomainen väite: Williams oli heittämässä George Russellin pihalle hänen tieltään – "Silkkaa idiotismia”

Entisen Haas-kuskin Kevin Magnussenin väitteen mukaan Williams tarjosi hänelle George Russellin miehittämää kisakuskin paikkaa viime kauden jälkeen.

Yhteensä kuusi kautta kuninkuusluokassa ajanut tanskalainen Kevin Magnussen kertoo tuoreessa elämäkertakirjassaan, että Williams oli valmis istuttamaan hänet George Russellin paikalle ja sivuuttamaan huippulupaavan britin kokonaan suunnitelmistaan.

Haasilla vielä viime kaudella ajanut Magnussen väittää, että Williams oli ehdotuksessaan tosissaan. Ehtona Magnussenin saapumiselle oli se, että hän toisi talliin rahaa.

– Minulla oli mahdollisuus jäädä ajamaan formuloihin. Olin keskusteluissa Williamsin kanssa. Se olisi kuitenkin ollut minulle kuin paluu aikoihin McLarenilla ja Renault’lla – minun olisi täytynyt löytää useita sponsoreita Williamsille, Magnussen kertaa tanskalaisen TV3:n mukaan.

– Williams näki minut korvaajana George Russellille. Aloin välittömästi ajatella, että mikä talli tämä oikein on? Russellista eroon hankkiutuminen ja (Nicholas) Latifissa pitäytyminen olisi naurettavaa, silkkaa idiotismia.

Magnussenin mukaan hänen kiinnostuksensa Williamsia kohtaan lopahti siihen paikkaan.

Williamsilla vielä tämän kauden ajava Russell sai yhden F1-maailman halutuimmista mahdollisuuksista, kun hän siirtyy tämän kauden jälkeen Mercedekselle Lewis Hamiltonin tallikaveriksi.

– George on megalahjakkuus, joka voitti mestaruuden sekä GP3- että Formula 2 -luokissa heti ensimmäisellä kaudellaan, eikä brittiä pitäisi pitää poissa F1:stä. Jos Williams olisi todella halunnut jotain, se olisi heittänyt kanadalaisen sivuun. Sitten sillä olisi ollut George Russell ja Kevin Magnussen – vahva kaksikko minun mielestäni, Magnussen summaa.

Williamsilla on ollut valtavasti taloudellisia vaikeuksia. Ne vaikuttavat jatkuvan edelleen, sillä brittitalli on ainoa, joka ei jää testaamaan uusia Pirellin 18-tuumaisia renkaita ensi kautta varten Abu Dhabin kisan jälkeen.

Syy Williamsin ratkaisuun oli tallin pääinsinöörin Dave Robsonin mukaan puhtaasti taloudellinen.

Lue myös:

    Uusimmat