F1-tähti huippusuositun Ellen DeGeneresin vieraana – eri linjoilla kuin Schumacher ja Räikkönen kiperästä tilanteesta: "En ole koskaan tehnyt sitä"

McLarenin australialainen F1-kuljettaja Daniel Ricciardo vieraili huippusuositun Ellen DeGeneresin vieraana Austinin GP-viikonlopun jälkeen. Talkshow-juontaja paljastui F1-faniksi.

Suositun Netflix-dokumenttisarjan myötä F1-sarjan pauloihin joutunut Ellen DeGeneres halusi kuulla Daniel Ricciardolta perustavanlaatuisia tietoja formuloiden maailmasta.

Aussikuski joutui muun muassa selvittämään, miksi formulakuljettajien on oltava huippukunnossa kilpaillakseen.

– Ajamme mutkat niin lujaa, että kehomme kokevat neljän tai viiden G:n voimat, ja se voima käytännössä yrittää vetää meitä ulos autoistamme, Ricciardo kuvaili.

– Joten tarvitsemme paljon voimaa keskivartaloihimme ja niskoihimme, jotta voimme oikeastaan pitää itsemme paikoillamme. Ja saatamme menettää painostamme kahdeksasta kymmeneen paunaa (3,5–4,5 kilogrammaa) yhden kisan aikana.

DeGeneres oli kiinnostunut tietämään, mitä kuljettaja tekee tilanteessa, jossa tulee pakottava tarve virtsata kesken F1-osakilpailun.

– Sitä kysytään meiltä paljon, ”oletko koskaan pissannut autossa?”, Ricciardo kertoi.

– Kaikki ymmärtävät, että pissatessa on oltava rentona. Ja on todella vaikea rentoutua, kun ajaa noissa nopeuksissa.

– En ole koskaan tehnyt sitä. Jos tulee paha hätä, on vain kivuliaasti pidäteltävä loppuun saakka, mutta jokainen töyssy ja jokainen pieni kanttikivi, johon osuu, sattuu, Ricciardo kuvaili.

Lewis Hamilton on kertonut kuulleensa mekaanikoiltaan, että Michael Schumacherilla oli usein tapana tyhjentää rakkoaan kesken kisan suoraan ajohaalareihinsa.

Myös Kimi Räikkönen kertoi Kari Hotakaisen kirjoittamassa elämäkerrassaan helpottaneensa itseään kerran aika-ajojen aikana, kun hän oli joutunut odottelemaan tunnin auton sisällä. 

Ricciardo kertoi DeGeneresille myös reseptinsä F1-kauden aikana usein iskevään aikaeroväsymykseen.

– Kofeiinia. Hieman melatoniinia uneen pääsemiseksi.

DeGeneres kertoi Twitterissä haastattelun jälkeen olevansa erittäin vaikuttunut sekä F1:stä että Ricciardosta.

Lue myös:

    Uusimmat