Entinen Top Gear -tuottaja Clarksonin uudesta sarjasta: Satojen miljoonien diili ratkaisi

Top Gear -ohjelman entinen tuottaja Andy Wilman vahvistaa, että Amazonin tarjoama huima summa oli yksi syy kolmikon paluuseen.

JuontajaJeremy Clarkson sai potkut keväällä Top Gear -juontajan pestistään käytyään väkivaltaisesti ohjelman Oisin Tymonin kimppuun.

Heinäkuun lopulla uutisoitiin Clarksonin tehneen sopimuksen uudesta autoaiheisesta ohjelmasta Amazonin maksullisten striimauspalveluiden kanssa.

Fanien iloksi Clarksonin lisäksi sopimukset on tehty myös Top Gearin Clarksonin potkujen jälkeen jättäneiden James Mayn ja Richard Hammondin kanssa. Ohjelman tuottaa entinen Top Gear -tuottaja, Clarksonin kouluaikainen ystävä Andy Wilman

Top Gear -ohjelmalla oli laaja fanipohja ympäri maailman. Pian uuden show’n julkistuksen jälkeen huhuttiinkin Amazonin palkanneen kolmikon kanavalleen hurjaan, jopa 160 miljoonan punnan eli noin 226,5 miljoonan euron summaan.

Nyt miljoonadiilin huhuille on saatu vahvistusta, sillä tuottaja Andy Wilman on kertonut Broadcast-sivustolle, että juuri lupaus miljoonadiilistä sai heidät suostumaan Amazonin ohjelmaan.

Miljoonabudjetin myötä kyseessä on Britannian kaikkien aikojen kallein sarja. Vertailun vuoksi Independent-lehti kertoo sarjan olevan kalliimpi kuin kaksi kautta suosittua House of Cards -sarjaa tai ensimmäinen Avengers-elokuva.

Entinen Top Gear -tiimi on lupautunut tekemään Amazonille uutta ohjelmaa 36 jakson verran. Näin ollen yhden jakson budjetti on hurjat 4,5 miljoonaa puntaa eli noin 6,4 miljoonaa euroa.

Wilman itse vaikuttaa kuitenkin hieman huvittuneelta ja hämmentyneeltä bisnesten suurudesta.

– Meidän vahvuutemme ei suinkaan ole sopimusten teko. Mehän olemme todella huonoja liikemiehiä, hän heittää.

Miljoonien lisäksi Amazonin diilissä tekijöitä houkutteli se, että heille luvattiin täysi luova vapaus ohjelman tekoon.

– Kyllä me rakastimme myös ITV:n porukkaa, mutta emme vain voineet tehdä sitä, Wilman kuvailee.

– Kaikki sanoivat meille, että Amazon antaa meidän tehdä omanlaisemme ohjelman. Se oli iso asia meille, sillä emme pidä häiriöistä tai siitä, että meitä valvotaan.

Entisen Top Gear -tiimin uuden ohjelman uskotaan olevan valmis julkaistavaksi syksyllä 2016.

Top Gear -kolmikon paluu on aiheuttanut myös raivoa. Kolmikko tekee nimittäin paluun maksulliselle kanavalle. Lehtitietojen mukaan vuosimaksu on peräti 79 puntaa eli hieman yli 112 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat