Clarkson väittää BBC:n tarjonneen Top Gear -pestiä takaisin – "se olisi ollut mahdotonta"

Legendaarinen Top Gear -auto-ohjelman juontaja väittää BBC:n pyytäneen häntä takaisin tehtävään hiljattain.

Jeremy Clarkson sai potkut keväällä Top Gear -juontajan pestistään. Tällä viikolla ilmoitettiin, että ohjelmaa luotsaa jatkossa radiosta ja tv:stä tuttu Chris Evans.

Nyt Clarkson on kiirehtinyt paljastamaan Daily Mailin mukaan The Sun -lehdelle, että BBC-pomot ovat pyytäneet häntä takaisin ohjelman ruoriin. Clarksonin mukaan tämä tapahtui muutamia päiviä ennen Evansin pestin julkistamista.

Clarkson ei sanojensa mukaan kuitenkaan innostunut tarjouksesta, sillä vertaukset seksuaalirikoksista tuomittuun juontaja Jimmy Savileen olivat hänelle liikaa. Nimettömänä pysytellyt BBC-johtaja vertasi aiemmin Clarksonin käytöksen peittelyä Savilen tapaukseen, jossa tämän toimia hyssyteltiin johtotasolla asti.

– Liian paljon on ehtinyt tapahtua. Miten voisin mennä takaisin sen jälkeen, kun minua on verrattu Jimmy Savileen jonkun BBC:läisen toimesta sanomalehden sunnuntainumerossa, Clarkson sanoi The Sunille viitaten Daily Mailin aiempaan uutisointiin.

Clarkson uskoo, että hänen juontamanaan ohjelma olisi muuttunut rajusti.

– Valokeila olisi osunut minuun ja ohjelma olisi jouduttu kastroimaan. Olisi ollut mahdotonta tehdä ohjelmasta sellaista, jota olisin halunnut. Luulen, että he tiesivät tämän ja antoivat sen takia työn Chrisille pian tapaamisemme jälkeen, Clarkson toteaa.

BBC:n edustaja kuitenkin sanoo, ettei heiltä ole tarjottu toista Top Gear -sopimusta Clarksonille.

– BBC kiittää Jeremyä hänen lähetyksistään ja toivottaa hänelle hyvää tulevaisuutta.

Clarkson paljasti myös, että hänellä on suunnitelmia lanseerata uusi auto-ohjelma Top Gearin kilpailijaksi. Daily Mailin siteeraaman The Sunin mukaan aiemmat Top Gear -kasvot Richard Hammond ja James May saattavat myös osallistua Clarksonin uuteen projektiin.

Lue myös:

    Uusimmat