Mainos

Entinen Top Gear -juontaja Jeremy Clarkson haukkui Suomen: "Jos olette niin onnellisia, että voisitte kuolla, vierailkaa Suomessa"

Entinen Top Gear -juontaja kirjoitti mielipidekirjoituksen Suomeen liittyen.

Haluatko miljonääriksi -ohjelman juontajaksi siirtynyt Jeremy Clarkson kirjoitti The Sunday Times -lehdelle kommentin liittyen Suomen ykköspaikkaan maailman onnellisimpana maana YK:n tuottamassa tutkimuksessa. Clarkson pohtii, miksi Suomi valittiin maailman onnellisimmaksi maaksi, vaikka Suomessa itsemurhaluvut ovat hälyttävän korkeat.

– Jos olette niin onnellisia, että voisitte kuolla, vierailkaa Suomessa, Clarkson kirjoittaa vitsaillen otsikkoon.

TV-persoona kuvailee Suomea synkäksi paikaksi, jossa ihmiset ovat vihaisia ja epäkohteliaita. Clarkson jopa sanoo kohdanneensa vilauttelijan Suomessa vieraillessaan. Clarkson väittää, että Suomessa vastaantulijat kehottavat ihmisiä suksimaan kuuseen ilman syytä.

Tekstin pointtina on se, että YK:n vastaavat tutkimukset ovat Clarksonin mielestä huuhaata. Onnellisuutta on miehen mukaan mahdoton mitata, sillä jokainen kokee onnellisuuden erilailla.

– Muut Skandinavian maat ovat täynnä sosialismiin päin olevia ihmisiä, jotka maksavat vapaaehtoisesti veroja ajaen pastellin värisiä skoottereitaan lähimmälle kierrätyspisteelle, Clarkson kirjoittaa.

Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.