Entinen SM-liigatähti rakentaa Kiekko-Espoon uutta nousua – kuvastava video arjen uhrautumisesta

Kiekko-Espoo tekee paluuta 4:51

Jääkiekkouransa aikana Kim Hirschovits on muun muassa voittanut SM-liigan pistepörssin ja ollut useissa seuroissa tähtipelaajan asemassa. Nyt Hirschovits on aivan toisessa ympäristössä. Espoossa, Kiekko-Espoon uuden nousun rakentajana.

Pitempään suomalaista jääkiekkoa seuranneet muistavat Kiekko-Espoon legendaarisena seurana. Pienenä, piskuisena kasvattajana. Seurana, josta maailmalle lähti muun muassa Jere Lehtisen kaltaisia pelaajia. Kiekko-Espoo-niminen seura katosi käytöstä, kun nimeksi vaihtui Blues.

Nyt Kiekko-Espoo on tekemässä uutta nousua. Sen keskiössä on Hirschovits, urheilutoimenjohtaja, pelaaja.

– Kädet savessa tehdään töitä. Nostellaan grillejä ja syödään makkaraa, jos treenipäivänä tulee nälkä, Hirschovits toteaa MTV Sportille arjen keskeltä, suoranaisten talkootöiden keskeltä.

SM-liigassa Hirschovits takoi parhaimmillaan 66 pistettä yhden kauden aikana (2008-09 HIFK, 58 ottelua 18+48). Pistepörssin hän vei nimiinsä kahteen eri otteeseen (2008-09 ja -14-15).

Nyt Hirschovits ahertaa isona taustatekijänä Kiekko-Espoon takana. Hän rakentaa joukkueen, vastaa seuran kotihallin Espoonlahden Forumin valmisteluista ja pelaa vielä kaiken päälle Suomi-sarjassa viilettävän joukkueen riveissä.

– Päivät ovat olleet pitkiä. Tämä vaatii enemmän asioita ja ajan uhraamista. Toivotaan ja uskotaan, että se on sen arvoista, Hirschovits toteaa.

– Jostain se on lähdettävä rakentamaan. Ollaan ihan hyvässä alussa, Hirschovits sanoo paikallisen K-Supermarketista, jossa hän täyttelee fanimyyntihyllyä.

Espoossa on ollut jo kymmenien vuosien ajan hyvin laadukas junioripelaajien mylly. Miten Hirschovits näkee Kiekko-Espoon merkityksen tämän putken keskellä? Miten Kiekko-Espoo suhtautuu tulevaisuuteen ja potentiaalisiin harppauksiin ylemmille portaille? Muun muassa näistä lisää ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat