Mainos

Entinen SM-liigatähti rakentaa Kiekko-Espoon uutta nousua – kuvastava video arjen uhrautumisesta

4:51

Jääkiekkouransa aikana Kim Hirschovits on muun muassa voittanut SM-liigan pistepörssin ja ollut useissa seuroissa tähtipelaajan asemassa. Nyt Hirschovits on aivan toisessa ympäristössä. Espoossa, Kiekko-Espoon uuden nousun rakentajana.

Pitempään suomalaista jääkiekkoa seuranneet muistavat Kiekko-Espoon legendaarisena seurana. Pienenä, piskuisena kasvattajana. Seurana, josta maailmalle lähti muun muassa Jere Lehtisen kaltaisia pelaajia. Kiekko-Espoo-niminen seura katosi käytöstä, kun nimeksi vaihtui Blues.

Nyt Kiekko-Espoo on tekemässä uutta nousua. Sen keskiössä on Hirschovits, urheilutoimenjohtaja, pelaaja.

– Kädet savessa tehdään töitä. Nostellaan grillejä ja syödään makkaraa, jos treenipäivänä tulee nälkä, Hirschovits toteaa MTV Sportille arjen keskeltä, suoranaisten talkootöiden keskeltä.

SM-liigassa Hirschovits takoi parhaimmillaan 66 pistettä yhden kauden aikana (2008-09 HIFK, 58 ottelua 18+48). Pistepörssin hän vei nimiinsä kahteen eri otteeseen (2008-09 ja -14-15).

Nyt Hirschovits ahertaa isona taustatekijänä Kiekko-Espoon takana. Hän rakentaa joukkueen, vastaa seuran kotihallin Espoonlahden Forumin valmisteluista ja pelaa vielä kaiken päälle Suomi-sarjassa viilettävän joukkueen riveissä.

– Päivät ovat olleet pitkiä. Tämä vaatii enemmän asioita ja ajan uhraamista. Toivotaan ja uskotaan, että se on sen arvoista, Hirschovits toteaa.

– Jostain se on lähdettävä rakentamaan. Ollaan ihan hyvässä alussa, Hirschovits sanoo paikallisen K-Supermarketista, jossa hän täyttelee fanimyyntihyllyä.

Espoossa on ollut jo kymmenien vuosien ajan hyvin laadukas junioripelaajien mylly. Miten Hirschovits näkee Kiekko-Espoon merkityksen tämän putken keskellä? Miten Kiekko-Espoo suhtautuu tulevaisuuteen ja potentiaalisiin harppauksiin ylemmille portaille? Muun muassa näistä lisää ylälaidan videolta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.