Entinen Salkkarit -näyttelijä Jasmin Hamid tunnetaan nykyisin myös sijoittajana – näin hän onnistui tienaamaan yli 100 000 euroa vauvavuotena

Entinen Salkkarit-tähti Jasmin Hamid tunnetaan nykyisin sijoittajana – näin hän tienasi yli 100 000 euroa vauvavuotena 4:55
Näin Jasmin Hamid onnistui tienaamaan yli 100 000 euroa toisen lapsensa vauvavuoden aikana – katso video!

Jasmin Hamid lopetti näyttelijän työt Salatuissa elämissä liki yhdeksän vuotta sitten ja nykyisin hän tekee työkseen näyttelijän työn lisäksi muun muassa kahta talousaiheista podcastia. Hamidin tulot olivat hänen toisen lapsensä ensimmäisen elinvuoden aikana noin 120 000 euroa.

Hamid kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa sijoittavansa säännöllisesti osakkeisiin ja rahastoihin. Sen lisäksi hänellä on yksi sijoitusasunto Helsingissä.

Alun perin Hamid innostui sijoittamisesta juurikin Salattujen elämien kulisseissa, kun hänen silloinen kollegansa Mia Ehrnrooth suositteli hänelle naisille ja äideille suunnattua sijoitusopasta.

– Se oli minulle tosi silmiä avaavaa. Siinä puhuttiin korkoa korolle -ilmiöstä ja siitä, miten perhevapaat vaikuttavat eläkekertymään.

– Olin silloin 27-vuotias ja ensimmäisessä vähän pidemmässä työsuhteessa. Minulle tuli sellainen olo, että haluan olla itsenäinen nainen, otan raha-asiat omiin käsiini ja alan kerryttämään varallisuuttani, Hamid muistelee.

"En havittele äkkirikastumista"

Hamid näkee suomalaiset rationaalisina rahankäyttäjinä, minkä hän huomasi myös silloin, kun hän työskenteli Lotto-lähetyksissä.

– Kun kysyimme ihmisiltä, että mitä he tekisivät, jos voittaisivat Lotossa aika moni sanoi, että ei muuttaisi elämässä mitään ja jatkaisi työntekoa. Sehän on ihanaa, että onni ei ole siellä jossain tai, että ei eletä "sitten kun".

Hamid pitää itseään samanlaisena sijoittajana kuin hän katsoo suurimman osan suomalaisista olevan. Suomalaiset sijoittavat harkitusti esimerkiksi indeksirahastoihin.

– Minä en ole ollenkaan sellainen, että havittelisin äkkirikastumista. Koko sijoittamisen idea on, että se on hidasta ja pitkäjänteistä vaurastumista. Sillä varmistetaan, ettei oma pääoma hupene.

– Näen riskinä sen, että somessa sijoittaminen näyttäytyy välillä sellaisena, että laitetaan kaikki rahat johonkin osakkeeseen ja se hetkessä raketoi tuhat prosenttia plussalle. Se on tosi vaarallista, koska tuollaisten tuottojen tavoittelemisessa on valtava riski.

Vauvavuotena yli 100 000 euron tienestit

Hamid pitää naisia vastuullisempina sijoittajina kuin miehiä. Markkinoille on ilmestynyt viime aikoina paljon sijoitusoppaita, jotka on suunnattu naisille.

– Naisilla ei ole ollut aina samalla tavalla rahaa kuin miehillä, joten olemme hieman jälkijunassa. Myös perhevapaat vaikuttavat siihen, miten naisilla on rahaa käytössä.

Hamid sanoo miesten olevan äkkipikaisempia sijoittajia kuin naiset. Jatkuvat osto- ja myyntipäätökset kasvattavat myös kuluja.

Näyttelijä ja sijoittaja tienasi toisen lapsensa vauvavuotena noin 120 000 euroa.

– Tein muistaakseni Sorjosta, josta sain palkkatuloja. Tein myös sosiaalisen median yhteistöitä ja podcasteja. Olin myös kaupunginvaltuutettu ja tietenkin sijoitusasunnosta tuli vuokratuloja. Sellainen sillisalaatti, Hamid kertoo.

Hamid kertoo hänen puolisonsa osallistuneen paljon lastenhoitoon ja he käyttivät myös palkattua lastenhoitajaa, joka mahdollisti Hamidin työnteon.

– Tein paljon töitä, ei se ihan ohimennen tullut, Hamid lisää.

Podcast ja lastenkirja Natalia Salmelan kanssa

Hamid tekee tällä hetkellä Mamma betalar -nimeä kantavaa talous- ja perheaiheista podcastia yhdessä räväkästä tyylistään tunnetun bloggaajan ja somevaikuttaja Natalia Salmelan kanssa. Salmelan seura on ollut Hamidille inspiroivaa.

– Olen vähän poliitikko ja diplomaatti, jota hänessä ei ole ollenkaan. Hän sanoo asiat suoraan ja se on tosi ihailtavaa.

– Huomaan, että minussa on sellaista suomalaista vaatimattomuutta. Hänellä ei ole sellaisia estoja ja hänen kanssa tulee olo, että mikä vaan on mahdollista.

Podcastin innoittamina Salmela ja Hamid kirjoittavat parhaillaan raha-aiheista lastenkirjaa.

Mihin Jasmin Hamid sijoittaisi 1 000 euroa juuri nyt? Katso vastaus yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat