Entinen NHL-lupaus vihjailee lopettamisella 25-vuotiaana: "Tämä on ollut matka läpi helvetin"

Slovakialaisen jääkiekon suurimpiin lupauksiin aikanaan lukeutunut Martin Réway vihjailee uransa lopettamisella. 25-vuotias hyökkääjä kuvaa viime vuosiaan koruttomasti "matkaksi läpi helvetin".

Prahassa syntyneen ja myös Tshekin passin omistavan Réwayn tulevaisuus näytti kirkkaalta vielä 2010-luvun puolivälissä. Montreal Canadiensin vuoden 2013 neljännen kierroksen NHL-varaus valittiin kaudella 2014–15 Sparta Prahassa pelatessaan Tshekin Extraligan vuoden tulokkaaksi. Réway toimi tuolla sesongilla Slovakian kapteenina alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ja johdatti joukkueen MM-pronssiin. Turnauksen seitsemän peliä tuottivat komeat tehot 4+5=9, kruununa pronssiottelu, jossa Réway takoi kolme syöttöpistettä, kun Slovakia kaatoi Ruotsin 4–2.

Samana keväänä 2015 Réway pelasi jo uransa toisissa aikuisten MM-kisoissa ja oli tuolloin Slovakian varakapteeni.

Réwayn ura lähti kuitenkin luisuun seuraavana vuonna sydänongelmien myötä. Koko kausi 2016–17 jäi häneltä väliin.

Réway tahkosi kaudella 2017–18 viisi ensimmäistä AHL-otteluaan. Sen jälkeen hän on kierrellyt KHL:ssä ja Slovakian, Ruotsin sekä Tshekin sarjoissa.

Kuluneella kaudella 2019–20 Réwayn ottelut jäivät sydänongelmien myötä vähiin. Hän pelasi 17 ottelua Jaromir Jagrin omistamassa tshekkiläisessä Rytiri Kladnossa tehoin 0+6 ja seitsemän ottelua slovakialaisessa HK Popradissa tehoin 3+1. 

Nyt Réway vihjaili, että hänen uransa olisi tulossa päätökseen.

– Minulla on ajatus siitä, jatkanko vai enkö, mutta en ole kiinnostunut teidän mielipiteistänne. Jääkiekko toi minulle paljon iloa, mutta paljon myös kärsimystä, Réway kertoi Instagramissa tshekkiläisen Hokej.cz:n mukaan.

– Tämä on ollut viimeisten vuosien aikana matka läpi helvetin. Minusta on kerrottu niin paljon valheita, ja jokainen on lisännyt ekstraa maustaakseen tarinaa. Olen aina nauttinut jääkiekosta, vaikkakaan en niin paljon kuin olisin kuvitellut. Koen, että tarinan on aika päättyä.

Lue myös:

    Uusimmat