Jokerien entinen kapteeni lopettaa uransa – kertoo karusta tilanteestaan: "On tehnyt kipeää joka päivä"

Jokerien KHL-joukkueessa ja Tanskan maajoukkueessa kapteenina toiminut Peter Regin on ilmoittanut lopettavansa jääkiekkouransa. 36-vuotias keskushyökkääjä on kärsinyt pahoista loukkaantumisista.

Regin pelasi päättyneellä kaudella Saksan DEL-liigassa Eisbären Berlinin joukkueessa 42 runkosarjaottelua tehoin 3+5. Vaisu kausi oli pahasti vammojen vaivaama.

– Kroppani on lopussa, ja se on tehnyt kipeää joka päivä pitkän aikaa. Olen ollut paljon loukkaantuneena viime vuosina enkä halua mennä mihinkään seuraan tai maajoukkueeseen sellaisessa kunnossa, jossa en tunne, että minulla olisi mitään annettavaa, Regin kertoo tanskalaiselle TV 2 Sportille.

Regin pelasi Suomessa vuodet 2015–21, joista neljä kautta Jokerien kapteenina, palattuaan Eurooppaan seitsemän vuoden NHL-kierrokselta. Ennen Jokereita hän ehti edustaa Ottawaa, New York Islandersia ja Chicagoa kaikkiaan 243 runkosarjaottelussa.

– Aikani Jokereissa oli todella erityistä. Vietin urheilullisesti mahtavia vuosia, asuin upeassa kaupungissa ja pelasin joidenkin parhaiden ystävieni kanssa. Kun sitä nyt katsoo ja muistelee, ne muistot tuovat hymyn kasvoille. Sain siitä myös muutamia hyviä vuosia maajoukkueen kanssa, kun palasin Eurooppaan, Regin kiittelee.

Tanskan maajoukkueen ikoni edusti maataan peräti kymmenissä MM-kisoissa ja viimein myös Pekingin olympialaisissa vuonna 2022, joissa joukkue voitti muun muassa Tshekin ja haastoi puolivälierässä tiukasti Venäjän vahvan joukkueen. Vuoden 2010 MM-kisoissa Regin upotti kiekon Suomen verkkoon jättiyllätykseen päättyneessä 2–0-voitossa.

Lue myös:

    Uusimmat