Entinen kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta, 51, on kuollut

1:11

SDP:n pitkäaikainen kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta on kuollut. Feldt-Rannan lähipiiri vahvistaa asian MTV Uutisille.

Vuonna 1968 syntynyt Feldt-Ranta kuoli eilen pitkällisen sairauden uuvuttamana.

Feldt-Ranta sairasti syöpää, josta kertoi avoimesti julkisuudessa.

Maarit Feldt-Ranta oli myös puolueensa toinen varapuheenjohtaja. Hänet valittiin eduskuntaan Uudenmaan vaalipiiristä vuonna 2007.

Feldt-Rannan sairaus, mahasyöpä, uusiutui talvella. Hän kertoi blogissaan ja sosiaalisessa mediassa tammikuussa, että on jälleen sairastunut ja että jää sairauslomalle kansanedustajan tehtävästä.

Samalla hän kirjoitti, ettei enää pystynyt olemaan ehdolla kevään eduskuntavaaleissa.

Feldt-Ranta sairastui ensimmäisen kerran syöpään kymmenisen vuotta sitten, mutta toipui sairaudestaan työkuntoon kahdesti.

Ennen kansanedustajan tehtäviään Maarit Feldt-Ranta toimi muun muassa SDP:n puoluesihteerinä ja eri ministereiden erityisavustajana. Lisäksi hän vaikutti pitkään kuntapolitiikassa.

Feldt-Rannasta, hänen elämästään ja elämäntyöstään julkaistiin toukokuussa laaja artikkeli Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä. Siinä hän totesi muun muassa, että jos hänestä olisi joskus tullut eduskunnan puhemies, hän olisi kalustanut Eduskuntatalon takapihaa pöytäryhmillä ja keinuilla.

Feldt-Ranta kertoi haastattelussa nauttivansa elämästä sen viimeisinä kuukausinakin.

– Ehkä syksyyn saakka sitkutan. Tai minä mitään sitkuta. Nautin elämästä.

"Minä sanoin kyllä"

Feldt-Ranta meni kihloihin monivuotisen kumppaninsa, toimittaja Vesa Kallionpään kanssa viime jouluna.

– Hän kysyi ja minä sanoin kyllä. Lapin mies kaivertaa naisensa nimen puukkoon. Rovaniemi, minun Vesani ja elämäni jouluaatto, Feldt-Ranta kirjoitti Facebookissa.

Kansanedustaja kuvasi tammikuisessa blogissaan kauniisti parisuhdettaan Kallionpään kanssa.

– Olen saanut tavata ja elää rakkaan Vesani kanssa ihania aikoja, kokea uudelleen kihlauksen onnen ja rakkauden.

Feldt-Ranta kertoi iloitsevansa myös siitä, että hänen lapsensa olivat ehtineet kasvaa aikuisiksi ja että hän on kokenut isoäitiyden ihmeen.

Blogissaan Feldt-Ranta tähdensi, että politiikasta luopumisilmoituksessa kyse ei ollut jäähyväisistä, vaan viestistä, että hän siirtyy uuteen, yksityisempään ja rauhallisempaan elämänvaiheeseen.

– Jos mietit, onko jotain mitä voit tehdä hyväkseni – pidä huolta läheisistäsi ja nauti jokaisesta päivästä, minkä elämä eteen tuo. Muista rakentaa onnea ja oikeudenmukaisuutta myös yhteiskunnassa. Elämälle kiitos.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja