Maarit Feldt-Ranta puhui viimeistä kertaa julkisuudessa Ylellä – kertoi, miten kohtaa pian koittavan kuoleman: "Olen saanut elää huikaisevan hienon elämän"

Entinen kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta on kuollut 51-vuotiaana 1:11

Poliitikko Maarit Fledt-Ranta (sd.) esiintyi viimeisen kerran julkisuudessa Ylen Radio Suomen Kutsuvieras-ohjelmassa.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 3.7. MTV Uutiset julkaisee jutun uudelleen kansanedustaja Feldt-Rannan muistoksi.

Feldt-Ranta, 51, sairastui vatsasyöpään kymmenen vuotta sitten. Syöpä uusiutui vuonna 2013 ja uudelleen tämän vuoden alussa.

Toukokuussa julkaistussa Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen-artikkelissa kerrottiin, että syöpähoidot on lopetettu.

Feldt-Ranta jäi sairauslomalle kansanedustajan tehtävistä muutama kuukausi ennen kevään eduskuntavaaleja. HS:lle hän kertoi, että hänellä on elinaikaa jäljellä joitakin kuukausia.

Feldt-Ranta puhui ohjelmassa elämästään kauniin sanoin. Puheesta oli kuultavissa onni ja kiitollisuus.

– Tuntuisi julkealta surkutella tilannettani, kun olen saanut elää vielä ainakin kymmenen vuotta sen jälkeen, kun aikanaan sairastuin tähän sairauteen, Feldt-Ranta sanoi Ylellä.

– Moni ajatus lähestyvästä kuolemasta varmaan ahdistaisi, mutta itse olen kokenut kovin armeliaana sen, että olen saanut ottaa pitkät jäähyväiset ja järjestää asiat kuntoon, Feldt-Ranta kertoo.

– Olen saanut elää huikaisevan hienon elämän.

12 vuotta kansanedustajana

Feldt-Ranta soitti ohjelmassa valitsemiaan lauluja jokaisella kahdeksalla pohjoismaisella kielellä. Feldt-Ranta sanookin Ylen haastattelussa olevansa pohjoismaisuuden kannattaja ”ytimiään myöten”.

Hän sanoo päätöksen lähteä politiikkaan olleen oikea. Feldt-Ranta aloitti poliitikon uransa vasta noin 30-vuotiaana kolmen lapsen äitinä.

Feldt-Ranta valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran vuonna 2007. Hän on SDP:n entinen puoluesihteeri, pitkäaikainen puoluehallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja.

Maarit Fledt-Rannan Kutsuvieras-ohjelma on kuunneltavissa Yle Areenassa.

Lue myös:

    Uusimmat